Leijonien MM-lohkossa jättimäinen yllätys – dramaattinen tasoitus hyväksyttiin vain senttien turvin

Suomen lohkossa jääkiekon MM-kisoissa nähtiin jättiyllätys tiistaina. Kari Jalosen valmentama Tshekki joutui taipumaan Itävallalle voittomaalikilpailussa. Itävalta nousi kolmannessa erässä tasoihin dramaattisella tavalla. Maalin näet yllä olevalta videolta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Itävalta nousi kisoihin sen jälkeen, kun Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin turnauksesta. Tshekki puolestaan nostettiin ennen turnausta jopa mestarisuosikkien joukkoon. Kentällä tämä ei juuri näkynyt.

Tshekki onnistui siirtymään johtoon avauserässä, kun turnauksen pörssiykkönen Roman Cervenka laukoi kiekon maaliin.

Maalin voit katsoa alla olevalta videolta.

Tshekki-johto kesti aina kolmannen erän viimeiselle minuutille. Sitten iski Itävalta. Brian Lebler survoi kiekon verkkoon vain 38 sekuntia ennen summeria.

Leblerin osumaa tarkasteltiin pitkään videolta, mutta kuvat paljastivat, kuinka hyökkääjä sai mailansa kohti maalia potkaisemaansa kiekkoon aivan maaliviivalla. Maali hyväksyttiin senttien, kenties millien turvin.

Voit katsoa maalin pääkuvan videolta.

Ottelussa edettiin jatkoajalle, joka päättyi maalittomana. Voittomaalikilpailussa kaikki Tshekin laukojat epäonnistuivat. Kun Itävallan Peter Schneider osui, juhlivat itävaltalaiset lohko B:n suurinta yllätystä tähän mennessä.

Yllätyksen suuruutta korostaa se, että Itävalta ei ollut ennen tiistaita voittanut Tshekkiä kertaakaan miesten korkeimmalla tasolla. Asiasta kertoi Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF Twitterissä.

 

Tshekin turnaus on alkanut yskähdellen. Se voitti avausottelussaan Iso-Britannian, mutta on sittemmin hävinnyt Ruotsille ja nyt Itävallalle. Suomi kohtaa Tshekin lohkon päätösottelussa ensi viikon tiistaina. 

Lue myös:

    Uusimmat