Tshekki tinttasi viisi maalia kolmannessa erässä, tähtihyökkääjälle hatullinen – MM-kisojen mahtiyllätys jäi syntymättä

Tshekki oli avauserässä polvillaan Slovenian kanssa jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa. Kari Jalosen suojatit saivat kuitenkin lunastettua ennakko-odotukset vaikeuksien kautta, kun 0–2-tappioasema kääntyi lopulta 6–2-voittoon.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Slovenia karkasi avauserässä sensaatiomaisesti 2–0-johtoon. Lukemat pitivät lähes kaksi täyttä erää.

Toisessa erässä Tshekki sai aikaan kavennuksen, kun Dominik Kubalik iski kiekon pömpeliin 38 minuutin pelin jälkeen. Tämä oli Kubalikin osalta vasta alkua.

Kiekkokenttien pikkumaan Slovenian bensa loppui päätöserässä tyystin. Tshekki takoi viimeisellä kaksikymppisellä viisi maalia ja karkasi lopulta 6–2-voittoon.

Kubalik niittasi päätöserässä vielä kaksi maalia lisää ja viimeisteli hattutemppunsa. Yhteensä neljä pojoa iskenyt Kubalik nousi turnauksen maalipörssin kärkeen kuudella osumallaan. Tshekkitähdellä on kasassa kymmenen tehopistettä, jolla irtoaa myös pistepörssin ykköspaikka.

Tshekki palasi voittojen tielle Latvialle kärsityn jatkoaikatappion jälkeen. Slovenian pistetili on edelleen avaamatta, kun otteluita on pelattu neljä.

Suomen lohkossa Ruotsi tyrmäsi Leijonien huomisen vastustajan täysin, kun Unkari otti pataan lukemin 1–7.