Ruotsalaisvalmentajalta paljastus: useat NHL-seurat kyselleet perään

Sveitsin liigassa pelaavan Zürichin päävalmentajana toimiva ruotsalaisluotsi Rikard Grönborg on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista valmentajista. Grönborg uskoo NHL-ovien aukeavan eurooppalaisille valmentajille ennemmin tai myöhemmin. 

Pitkään Ruotsin maajoukkuetta valmentanut Grönborg siirtyi päättyneeksi kaudeksi Sveitsin liigassa pelaavan Zürichin päävalmentajaksi. 51-vuotiasta valmentajaa on useampaan otteeseen viety huhuissa myös NHL:ään, mutta toistaiseksi Grönborg on pysynyt Euroopassa. 

Hiljattain huhut ottivat jälleen tuulta alleen, kun lähteiden mukaan New Jersey Devils oli kiinnostunut Grönborgin palveluksista.

Grönborg myöntää käyneensä keskusteluja NHL-seurojen kanssa.

– Useat eri NHL-joukkueet ovat osoittaneet kiinnostuksensa minua kohtaan. En aio puhua yksityiskeskusteluistamme, mutta keskustelen joukkueiden kanssa, Grönborg kertoo Expressenille.

Grönborgin sopimus Zürichin kanssa kattaa vielä ensi kauden, eikä ruotsalaisluotsilla ole kiirettä NHL:ään.

– Nautin olla täällä, eikä minulla ole mitään kiirettä. On niin paljon epävarmuutta ilmassa niin NHL:ssä kuin meidänkin liigassa. Ne on selvitettävä ennen kuin voimme katsoa seuraavaa askelta, Grönborg sanoo.

Kahdesti Ruotsin MM-kultaan johdattanut Grönborg viihtyy Sveitsissä mainiosti. Uudet haasteet kuitenkin kiehtovat jatkuvasti kokenutta valmentajaa.

– Sitä aina haluaa etsiä uusia haasteita. Oli se sitten NHL tai joku muu. Luulen kuitenkin, että minulla on yksi maailman parhaista kiekkotöistä täällä Zürichissä. Täällä on paljon resursseja ja fantastinen kotiyleisö fantastisessa liigassa.

Eurooppalaiset valmentajat ovat loistaneet poissaolollaan NHL-kaukaloista. Viime vuosina puhe ja kiinnostus eurooppalaisten valmentajien ympärillä on kuitenkin ollut kiihtymässä. Grönborg uskoo, että ennemmin tai myöhemmin NHL-kaukaloissa nähdään eurooppalainen päävalmentaja.

– Luulen, että NHL:n kiinnostus eurooppalaisia valmentajia kohtaan on suurempaa. On vain ajan kysymys, milloin Pohjois-Amerikassa palkataan eurooppalainen valmentaja.

Lue myös:

    Uusimmat