Tämä sikailu sai Peter Forsbergin raivoamaan suorassa lähetyksessä – tuomarikin myönsi virheen

Ruotsin HockeyAllsvenskanin finaaleissa kohahduttava tilanne – Peter Forsberg raivona 3:24
Katso videolta kohutilanne ja Peter Forsbergin raivostuminen.

Ruotsin jääkiekon Hockeyallsvenskanin finaaleissa nähtiin keskiviikkoiltana kohahduttava tilanne, kun Djurgårdin Edvin Hammarlund kiskaisi mailalla MoDon Oscar Petterssonia naamaan. Tilanteesta jaettu kahden minuutin jäähy sai kiekkolegenda Peter Forsbergin raivostumaan.

Djurgården voitti itse ottelun 6-4 ja kavensi sarjan lukemiin 2-3. Vieraissa pelannut Djurgården oli siirtynyt 5-2-johtoon ottelun kolmannen erän alussa, minkä jälkeen nähtiin kohua aiheuttanut tilanne.

Hammarlund huiskaisi Petterssonia mailalla päähän, ja ottelun tuomaristo antoi pienen pohdinnan jälkeen tilanteesta kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Hammarlund itse luuli, että tilanteesta tulisi viiden minuutin rangaistus.

– Se on maila, joka osuu suuhun. Kuvista näkyy, että se on poikittainen maila, joka osuu naamaan. Se on aiemmin ollut viiden minuutin jäähy. Ajattelin, että hitto, nyt tulee viisi minuuttia alivoimaa. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut, Hammarlund sanoi Aftonbladetille.

MoDon seuralegenda Peter Forsberg oli samoilla linjoilla Hammarlundin kanssa.

– Mikseivät he pidä viiden minuutin taukoa ja tarkasta poikittaista mailaa? Siitä pitäisi tulla ainakin kolme ottelua (pelikieltoa). Sairasta, jos siitä ei tehdä ilmoitusta. Silloin heidän täytyy antaa periksi, Forsberg sanoi.

Forsbergin raivoaminen tilanteen jälkeen taltioitui ottelun tv-lähetykseen. Hammarlund ei tiennyt ottelun jälkeen, mikäli tilanne siirtyisi kurinpidon käsittelyyn. Ottelun päätuomari Kristoffer Folkstrand myönsi jälkikäteen, että olivat tehneet virheen.

– Ehdottomasti, näin jälkikäteen katsottuna tulisi sen olla viiden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta, Folkstrand sanoi.

MoDon ja Djurgårdenin seuraava kohtaaminen pelataan perjantaina Tukholmassa. Sarja on katkolla MoDolle.

Katso tilanne sekä Peter Forsbergin raivoaminen pääkuvan videolta.


Lue myös:

    Uusimmat