Ruotsalaistoimittaja ampuu Therese Johaugia kovilla: "Odotatko todella, että kukaan meistä uskoo sanaakaan mitä sanot?"

Maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä: Suomeen perustettava sprinttimaajoukkueet 9:03
Jari Isometsä kommentoi perjantain Huomenta Suomessa MM-kisojen avauspäivän suomalaissuorituksia ja ennakoi viikonlopun mitalimahdollisuuksia.

Expressen-lehden ruotsalaistoimittaja Tomas Pettersson tulittaa Norjan hiihtotähteä Therese Johaugia tuoreessa kolumnissaan. Pettersson pitää Johaugin ääneen lausumaa mitalitavoitetta Seefeldin MM-kisoista täytenä potaskana.

Johaug linjasi lehdistötilaisuudessa, että hänen unelmansa on lähteä Seefeldistä kotiin henkilökohtaisen MM-mitalin kanssa. Tavoite on sikäli vaatimaton, että Johaug on jyllännyt tällä kaudella maailmancupissa ylivoimaisesti ja voittanut kaikki cupin seitsemän normaalimatkan kisaa, joihin hän on osallistunut.

– Odotatko todella, että kukaan meistä uskoo sanaakaan mitä sanot? Pettersson kirjoitti.

– Se, että Johaug olisi tyytyväinen vähäpätöiseen pronssiin tuntuu yhtä uskottavalta kuin minä unelmoisin siitä, että menisin alle minimipalkan seuraavan pomoni kanssa käymäni kehityskeskustelun jälkeen.

Pettersson muistutti, ettei hän ole ainoa, joka kyseenalaistaa Johaugin ääneen lausumien ajatusten aitouden.

Esimerkiksi Norjan TV2:n hiihtoreportteri Ernst A. Lersveen kutsui Johaugin sanoja bluffiksi. Ruotsin naisten valmentaja Magnus Ingesson luotaili samansuuntaisesti.

– Uskon, että hän ei olisi tyytyväinen yhteen kultaankaan. Hän vain vähentää häneen kohdistuvia odotuksia, Ingesson kommentoi.

Pettersson toivoi, ettei liirumlaarumeja tarvitsisi kuulla, vaan useammat uskaltaisivat sanoa ääneen, mitä ajattelevat. Hän tokaisi kaikkien tietävän, että Johaug lähtee Seefeldistä laukku pullollaan kultaa.

Ja niin, odotusarvot Norjan supertähteä kohtaan ovat kiistatta taivaissa. Ensimmäinen mitalimahdollisuus hänellä on huomenna lauantaina 2x7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Viimeksi Johaug on kisannut arvokisoissa MM-kilpailuissa Falunissa vuonna 2015. Tuolloin hän voitti kolme kultaa. Syksyllä 2016 hän antoi positiivisen dopingnäytteen anabolisesta steroidista klostebolista, mistä hänelle tuomittiin 18 kuukauden kilpailukielto.

Lue myös:

    Uusimmat