Hiihtolegenda Justyna Kowalczyk povaa Therese Johaugille vaikeuksia – nosti esiin Krista Pärmäkosken

Maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä: Suomeen perustettava sprinttimaajoukkueet 9:03
Jari Isometsä kommentoi perjantain Huomenta Suomessa MM-kisojen avauspäivän suomalaissuorituksia ja ennakoi viikonlopun mitalimahdollisuuksia.

Norjan hiihtohirmu Therese Johaug on höyrynnyt pysäyttämättömässä lyönnissä tällä kaudella niissä seitsemässä normaalimatkojen maailmancup-kisoissa, joihin hän on osallistunut. Puolalaislegenda Justyna Kowalczyk povaa kuitenkin Johaugille vaikeuksia Seefeldin MM-kisoissa.

Kowalczyk osallistuu itsekin MM-kisoihin, vaikka hän lopetti huippu-uransa jo viime talven päätteeksi. Puolan maajoukkueen apuvalmentajana tällä kaudella toiminut Kowalczyk aikoo kisata Seefeldissä parisprintissä ja viestissä, kun taas 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuun osallistuminen on vielä epävarmaa.

– Olen ok-kunnossa, mutta olen 36-vuotias. En ole niin hyvä kuin olin 5–6–7 vuotta sitten. Olen tehnyt kovaa työtä harjoittelun parissa tänä vuonna, mutta pääasiassa muiden maajoukkuenaisten eteen – en itseni. Kun olin 100-prosenttisesti hiihtäjä, keskityin 100-prosenttisesti hiihtoon. Nyt minulla on toinen työ. En palaudu myöskään enää yhtä hyvin, Kowalczyk sanaili ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Kowalczyk tuumii, etteivät MM-kisojen nopeiksi arvioidut ladut suosi Johaugia.

– Tällä ladulla on monia vahvoja tyttöjä, jos olosuhteet ovat samanlaiset kuin tänään, todella nopeat. Silloin Theresellä ei ole niin helppoa, vaan vaikeaa. Luvassa on tässä tapauksessa taistelu Theresen, (Charlotte) Kallan, Ebban (Andersson), Krista Pärmäkosken ja ehkä joidenkin venäläisten välillä. Jos olosuhteet ovat hitaammat, hommasta tulee paljon rankempaa muille tytöille, Kowalczyk ennakoi.

Huomenna lauantaina naiset hiihtävät 2x7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailun, jossa myös Johaug on mukana.

Lue myös:

    Uusimmat