Ruotsalaistähden tykki puhui jatkoajalla – Vegas otti komennon sarjassa

Vegas Golden Knights voitti San Jose Sharksin jatkoerässä 4-3 NHL:n pudotuspelien läntisen konferenssin toisella kierroksella Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.

Vegasin sankariksi nousi ruotsalaishyökkääjä William Karlsson, jonka millintarkka veto yllätti San Josen maalia vartioineen Martin Jonesin ajassa 68.17.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta kotijoukkue San Jose avasi maalihanat toisessa erässä Timo Meierin toimesta.

Vegas tuli ohi Colin Millerin ja Jonathan Audy-Marchessaultin osumilla ja joukkueen kolmas maali oli kaunista katsottavaa. Audy-Marchessault heitti kiekon maalille, josta Karlsson ohjasi no look -syötöllä sen Reilly Smithille, joka pääsi nostamaan kiekon tyhjään maaliin.

San Jose ei lannistunut, vaan nousi vajaa kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä tasoihin Tomas Hertlin maalilla.

Jatkoerä oli vauhdikas ja kiekko kävi muutamaan otteeseen maaliraudoissa. San Jose oli ratkaista ottelun, mutta Marc-Andre Fleuryn ilmiömainen hanskatorjunta pilasi kotiyleisön juhlat ja hetkeä myöhemmin Karlsson niittasi ottelun ratkaisun.

Vegasin Erik Haula ei tehnyt ottelussa tehopisteitä, kun San Josen Joonas Donskoi joutui huilaamaan koko ottelun alavartalovamman takia.

Vegas johtaa sarjaa 2-1. Seuraava ottelu pelataan San Josessa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.