Tätä on taistelu: Joonas Donskoin San Jose dramaattiseen jatkoaikavoittoon!

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks taisteli upean 5–4-jatkoaikavoiton St. Louis Bluesista jääkiekkoliiga NHL:n kolmannessa lännen konferenssifinaalissa. San Jose johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2–1.

St. Louis johti ottelua 4–3, kun ottelussa häämötti jo varsinaisen peliajan viimeinen minuutti. San Jose oli ottanut maalivahdin pois, ja sen hyökkäyspään aloituksesta käynnistyi intensiivinen tilanne, jonka poltoissa Joe Thornton heitti kiekon kulmauksesta maalille. Ensin maalintekoa yritti Joe Pavelski, ja St. Louis -maalivahti Jordan Binningtonin patjoista ponnahtaneen kiekon survoi lähietäisyydeltä sisään Logan Couture.

Tasoitusosuma syntyi kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja yksi sekunti.

Jatkoaikamaalin laukaisi haiden tähtipakki Erik Karlsson, kun ensimmäistä jatkoerää oli tahkottu 5.23 minuuttia. Gustav Nyquist siirsi kiekon maalin edessä ruotsalaismaanmiehensä pelattavaksi, ja Karlsson puttasi pelivälineen St. Louis -vahti Binningtonin patjojen kautta rysään.

Jatkoaikaratkaisua vaikutti edeltävän Timo Meierin käsisyöttö, mutta kiekko saattoi hipaista sen jälkeen St. Louis -puolustaja Jay Bouwmeesterin jalkaan.

Thornton (2+1), Karlsson (2+0) ja Kevin Labanc (0+2) häärivät Sharksin tehomiehinä. St. Louisin Colton Parayko nakutti pisteet 0+3 ja David Perron 2+0.

Donskoi merkkautti peliaikaa 12.28 minuuttia, mutta jäi ilman tehopinnoja.