Ruotsalaisseura tiedotti pelaavansa kotonaan Oulun Kärppiä vastaan – koronavirustilanne maassa edelleen huolestuttava: "Noudatetaan tietenkin valtiovallan ohjeistusta"

SM-liigaseura Oulun Kärppien on määrä pelata vieraissa Skellefteåa vastaan runsaan kuukauden kuluttua 19. elokuuta. Suomen viranomaiset suosittelevat yhä välttämään Ruotsiin matkustamista.

Ruotsin pääsarjatason SHL:n seura Skellefteå tiedotti eilen verkkosivuillaan harjoituskautensa aikataulusta. Suomalaisittain silmään pistää harjoituspeli Oulun Kärppiä vastaan, jonka kerrotaan tapahtuvan 19. elokuuta.

Tällä hetkellä Ruotsiin matkustamista on Suomen viranomaisten suositusten mukaan kuitenkin syytä välttää, ja maasta Suomeen saapuvilta suositellaan karanteenia. Syynä tähän on maiden huomattavasti erilainen koronaviruslevinneisyys.

Tällä hetkellä vain Norja, Tanska, Islanti, Latvia ja Liettua ovat maita, joista saapuville ei ole enää viranomaisen karanteenisuosituksia.

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan harjoituspelistä Skellefteån kanssa oli sovittu jo maaliskuussa.

– Siinä vaiheessa, kun CHL:n lohkovaihe peruuntui, sovittiin Skellefteån ja Luulajan kanssa, että pelataan kaksi ottelua kummankin kanssa kotona ja vieraissa, Aho selvittää MTV Urheilulle.

– Sen jälkeen on tapahtunut aika paljonkin asioita. Se oli alustava suunnitelma.

Kärpät ei kuitenkaan ole peruuttanut harjoitusottelua vallitsevasta tilanteesta huolimatta, vaan odottaa, miltä tilanne näyttää lähempänä sovittua ajankohtaa.

– Tällä hetkellä tilanne on tietenkin se, että jos siellä on esimerkiksi karanteenit voimassa, niin totta kai se tarkoittaa sitä, että silloin niitä pelejä ei pelata. Rajat pitää olla auki.

– Odotellaan tietenkin valtiovallan ohjeistuksia, että miten ne menee. Niiden mukaan mennään, Aho sanoo.

Aho ei halua kuitenkaan vielä ripotella tuhkaa elokuisen Ruotsin-reissun päälle.

– Reilu kuukausi aikaa. Annetaan ajan kulua, Aho tuumii.

Kärpät kokoontuu joukkueena 3. elokuuta harjoituskauden starttaavalle testiviikolle. Jääharjoitukset käynnistetään 10. elokuuta alkavalla viikolla.

Oululaisten ohjelmassa on harjoitusotteluja ainakin muita suomalaisia seuroja vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja