SM-liiga-pomo arvioi – päätöksiä loppukauden kulusta tehdään pian: "Aika lähellä ollaan sitä"

Osa SM-liiga-joukkueista käy läpi todellisia härkäviikkoja SM-liigan runkosarjan lopulla. Koronatapausten aiheuttamat ottelusiirrot tarkoittavat sitä, että joukkueet pelaavat loppukauden aikana jopa joka toinen päivä.

Hankalimmassa tilanteessa on tällä hetkellä Rauma Lukko, jonka keskiviikon ottelu Sportia vastaan peruuntui joukkueessa edelleen jylläävän koronaviruksen vuoksi. Lukko on ollut sivussa peleistä 22. helmikuuta pelatun SaiPa-ottelun jälkeen.

Lukon seuraava ottelu on merkitty kalenteriin perjantaille 25. helmikuuta, ja jos joukkue on pelikuntoinen, pelaa se tuolloin kauden 45. ottelunsa KalPaa vastaan. Perjantain jälkeen Lukolla olisi siis jäljellä 15 runkosarjan ottelua ja 26 päivää aikaa pelata ottelut.

Otteluruuhka tulee olemaan hurja. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo, että todennäköisyys pistekeskiarvon käyttämiseen runkosarjan loppusijoitusten määrittämisessä kasvaa koko ajan.. 

– Kyllä me pyrimme pelaamaan runkosarja läpi. Tänään johtoryhmä käsittelee asiaa, Hiltunen sanoo MTV Urheilulle.

– Pyrimme siihen, että tulisi tasapuolinen sarjan loppu. Päivät vähenevät koko ajan, joten varmaan aika lähellä ollaan sitä, että pohdimme vakavasti siirtymistä pistekeskiarvon käyttöön loppukauden osalta.

Joka tapauksessa osa joukkueista tulee pelaamaan viimeisen runkosarjakuukauden aikana erittäin paljon. Lukon lisäksi esimerkiksi Ilveksellä, Sportilla ja HPK:lla on ennen tiistain kierrosta pelaamatta 15 ottelua. Parhaassa tilanteessa on Jukurit, jolla pelaamatta on vain 10 ottelua.

Otteluruuhka ei Hiltusen mukaan kuitenkaan ole ongelma. Seurat ovat sitoutuneet siihen, että otteluita voi kertyä neljäkin viikossa.

– Voi olla, että tulee otteluruuhkaa, mutta pelisäännöt on sovittu jo ennen pandemiaa ja niitä pyritään mahdollisimman tarkkaan noudattamaan.

SM-liigassa on viime viikkoina jo ehditty tottua ottelusiirtoihin. Toisaalta välillä joukkueet ovat ilmestyneet kentälle hyvinkin varamiehisinä. Viimeksi viikonloppuna Ilves marssitti jäälle lainapelaajia eri seuroista saadakseen täyden kokoonpanon.

Hiltusen mukaan päätökset siirrosta tai pelaamisesta tehdään aina tapauskohtaisesti.

– Aina kun tulee ottelusiirtoja, siihen kokoontuvat joukkueet, joukkueiden lääkärit ja Liigan direktioryhmä. Käydään se aina läpi tilannekohtaisesti, Hiltunen sanoo.

– Voi olla, että on immuniteettia ja korona käyty läpi. Toisaalta toisella joukkueella voi olla, että ei ole käyty vielä omikronia läpi. Jokainen tilanne on tapauskohtainen.

Jatkuvat ottelusiirrot ovat aiheuttaneet kiirettä SM-liigan toimistolla. Ottelusiirtojen suunnittelu on valtava palapeli.

– Koko korona-aika ja nyt kauden loppupuoli on ollut erittäin vaikeaa ja kovaa työtä. Melkein 24 tuntia päivässä ja ainakin seitsemän päivää viikossa olevaa työtä. Tilanteet muuttuvat nopeasti ja joudutaan reagoimaan.


Lue myös:

    Uusimmat