Ruotsalaisperheen suuri suru – kaksi koronakuolemaa saman perheen sisällä: Ann-Kristine Karlsson ei päässyt ajoissa hoitoon, kuoli 58-vuotiaana

7:25
Suomen hallitus valmistelee uusia koronaan liittyviä toimia.

Koronavirukseen on kuollut Ruotsissa 36 ihmistä ja tartuntoja on tällä hetkellä yli 2 270, mikä on paljon enemmän kuin esimerkiksi Suomessa. 

Tartuntaluvut länsinaapurissamme ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, sillä vielä lauantaina koronatartunnan oli virallisten tilastojen mukaan saanut 1 746 ihmistä. Siitä huolimatta Ruotsi ei ainakaan toistaiseksi ole ottanut järeitä karanteenikeinoja käyttöön.

Ruotsin ulkoministeriö suosittelee etätöitä, jos se on mahdollista ja kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista. Kaikki peruskoulut ja hiihtokeskukset ovat kuitenkin edelleen auki, samoin Ruotsin rajat EU-maiden kansalaisille.

Kaksi perheenjäsentä poissa

Tänään Länsi-Ruotsissa todettiin jo toinen koronan aiheuttama kuolema. Sairaalan johtava lääkäri Jacob Wulfsberg kertoi ruotsalaismedian mukaan, että kyseessä on noin 80-vuotias riskiryhmään kuulunut henkilö.

Ruotsissa on menehtynyt koronavirukseen myös nuorempia ihmisiä. Sunnuntaina yöllä koronavirukseen kuoli 58-vuotias Ann-Kristine Karlsson. Hän on kolmas henkilö, joka kuoli koronaan 700 asukkaan Högsjön pikkukaupungissa. Kaupungin asukkaat ottavat osaa perheen suruun.

– Itkin paljon, mutta samalla olen vihainen, Karlssonin poika Tony Karlsson sanoi Expressenille.

Vain muutama päivä ennen Ann-Kristine Karlssonin kuolemaa hänen isäpuolensa kuoli koronaan. Nainen oli huolehtinut isäpuolestaan sekä auttanut käytännön asioissa paljon ja ilmeisesti saanut tältä lopulta myös koronatartunnan.  

Tony Karlssonin mukaan hänen äitinsä kärsi kuusi päivää korkeasta kuumeesta ja soitti sairaalaan kysyäkseen, pääseekö hän hoitoon. Hän kertoi hoitohenkilökunnalle puhelimitse myös isäpuolensa koronatartunnasta ja siitä, että hän oli aiemmin saanut sydänkohtauksen. Siitä huolimatta naisen käskettiin vain pysyä kotona.

Kun Ann-Kristine Karlsson lopulta otettiin päivystyspoliklinikalle, oli ilmeisesti jo liian myöhäistä ja hän kuoli sinne. Tony Karlsson kertoi suhtautuvansa hyvin kriittisesti hoitohenkilökunnan tekemiin päätöksiin ja ihmettelevänsä, miksei hänen äitiään otettu hoitoon siitäkin huolimatta, että hän kuului aiemman sydänkohtauksen vuoksi riskiryhmään ja oli selvästi altistunut koronavirukselle.

Lähteet: Folkhalsomyndigheten.se, Expressen ja Aftonbladet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.