Ruotsalaismestarin tilanne huolestuttaa – Lillehammerissa romahtanut tähti ulos maajoukkueesta

Ruotsin maastohiihtotähden Charlotte Kallan alamäki jatkuu. Viikonloppuna Lillehammerin kilpailuissa romahtanut Kalla ei matkusta maajoukkueen mukana ensi viikonlopuna Davosin kilpailuihin.

Kalla jäi lauantaina Lillehammerin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ulos maailmancupin pisteiltä oltuaan 39:s. Sunnuntain viestissä maailmanmestari ja olympiavoittaja jäi Ruotsin kakkosjoukkueeseen, eikä vakuuttanut. Toisen osuuden hiihtänyt Kalla jäi yli 50 sekuntia muun muassa Frida Karlssonista ja toi joukkueensa vaihtoon kahdeksantena.

Onnettomat tulokset tiesivät sitä, että Kalla ei jatka maailmancupin kilpailuun Davosiin matkustavassa joukkueessa. Naisten maajoukkueen valmentaja Magnus Ingesson kertoi Aftonbladetille Kallan jäävän kotimaisemiinsa harjoittelemaan seuraaviksi kymmeneksi päiväksi.

– Charlotte oli erittäin hyvässä kunnossa syksyllä ja alkutalvesta, joten tiedämme, mihin hän pystyy. Tiedämme myös, että hän nauttii kilpailemisesta. Siksi uskomme, että uusi alku kotimaisemissa auttaa häntä palaamaan vahvempana.

Myös Kalla vaikuttaa luottavaiselta, vaikeuksista huolimatta.

– Tiedän, että pystyn parempaan, ja pienen harjoitusjakson kautta toivon, että kehoni toimii paremmin tulevissa kilpailuissa.

Kauden maailmancupavauksessa Rukalla Kalla hiihti sijat 18 ja 23.

Kalla sai viime vuoden marraskuussa koronvirustartunnan. Vaikka hiihtäjä toipui taudista hyvin, kausi meni suurelta osin penkin alle, sillä Kallan parhaaksi sijoitukseksi maailmancupissa jäi seitsemäs sija Lahdessa tammikuussa. Oberstdorfin MM-kisoissa Kalla oli parhaimmillaan yhdistelmäkisan viides. MM-viestissä toisen osuuden hiihtänyt Kalla kuitenkin romahti täydellisesti ja jäi kärjestä yli puolitoista minuuttia. Samalla menivät Ruotsin mitalimahdollisuudet.

Myös harjoituskaudella oli vaikeaa, kun Kalla sai koronarokotteesta vaikeita sivuoireita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja