Ruotsin hiihtotähti valotti karmean romahduksensa taustoja – keskeytti ensimmäistä kertaa urallaan

Krista Pärmäkoski kahdeksas kisojen päätösmatkalla:"Olen tyytyväinen, että pysyin pystyssä" 2:58
Videolla Krista Pärmäkosken kommentit 30 kilometrin kilpailun jälkeen.

Kolminkertainen olympiavoittaja Ruotsin Charlotte Kalla keskeytti lauantain 30 kilometrin kilpailun Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Tämä oli ensimmäinen keskeytys Kallan uralla.

30 kilometrin kilpailu oli naisten viimeinen näissä MM-kisoista ja mahdollisesti Kallan viimeinen tämän uralla. Kisasta muodostui ruotsalaiselle todellinen painajainen. 3,7 kilometrin jälkeen Kalla oli jo kärkeä jäljessä 52,8 sekuntia. 7,6 kilometrissä Kallalla oli eroa kärkeen kaksi minuuttia. Hän oli tuolloin sijalla 36.

29 minuutin kilpailemisen jälkeen Kalla päätti keskeyttää kisan. Ruotsalainen ei ollut tuolloin ehtinyt hiihtää edes kymmentä kilometriä.

– Hän tunsi aamulla jotain vatsassaan, Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström sanoi SVT:lle.

– Olin hiukan epävarma siitä, että lähtisinkö matkaan ollenkaan, sillä oloni ei ole tuntunut hyvältä sitten torstain. Sitä on kuitenkin vaikea tietää etukäteen, Kalla sanoi Sportbladetille.

Kallalla oli jo vaikeuksia ruotsalaisten floppiin päättyneessä MM-viestissä, jossa hän romahti pahasti.

FIS:n tilastojen mukaan Kalla ei ole koskaan aiemmin keskeyttänyt kisaa. Ei silloinkaan, kun hän kärsi sydänvaivoista maailmancupin Rukan avauskisassa vuonna 2016. Kalla sijoittui tuolloin sijalle 75. Hän vahvisti tiedon.

– En ole koskaan keskeyttänyt kisaa. Yritin päästä eteenpäin niin hyvin kuin pystyin. Kehoni ei todellakaan vastannut tänään, Kalla sanoi.

– Hän ei koskaan halua keskeyttää kisaa. Se on pahinta hänelle, Byström totesi.

30 kilomerin kilpailun voitti Norjan Therese Johaugin ennen maannaistaan Heidi Wengiä ja Ruotsin Frida Karlssonia. 33-vuotiaalta Kallalta kysyttiin myös, että oliko kilpailu hänen viimeisensä MM-laduilla.

– En tiedä, Kalla vastasi VG:lle.

Ruotsalaisen MM-kisojen parhaaksi sijoitukseksi jäi yhdistelmäkilpailun viides tila.