Ruotsalaislehti: Telia neuvottelee tv-omistustensa myynnistä

Hinta jäämässä alle puoleen siitä, mitä teleyhtiö maksoi neljä vuotta sitten.

Teleyhtiö Telia valmistautuu myymään tv-yhtiö TV4:n, jonka omistuksiin kuuluu myös MTV ja suoratoistopalvelu CMore, kertoo ruotsalainen talouslehti Affärsvärlden.

Lehden mukaan neuvotteluja käydään useiden kiinnostuneiden ostajien kanssa, joiden joukossa ovat mediayhtiöt Schibstedt, Bonnier ja Egmont. Kauppahinta on ruotsalaislehden mukaan jäämässä alle puoleen siitä, mitä Telia maksoi vuonna 2019. Silloin Bonnierin tv-yhtiö myi TV4:n Telialle liki 10 miljardin kruunun (880 miljoonan euron) hintaan, mutta nyt hinta voisi jäädä jopa 3–4 miljardiin.

Telian tiedottaja Tobias Gyhlenius ilmoittaa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle, ettei Telia kommentoi markkinahuhuja ja spekulaatioita. Samalla hän kuitenkin valotti Telian strategisia tavoitteita liiketoiminnalle.

– Media-alalla on meneillään suuri murros. Keskitymme tekemään televisio- ja medialiiketoiminta kannattavaksi, saamaan kestävää kasvua, vauhdittamaan digitalisaatiota ja tulemaan entistä merkityksellisemmäksi katsojille ja mainostajille, Gyhlenius kirjoitti SVT:lle.

Suomessa MTV:n pitkäaikainen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen ehdotti Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa sunnuntaina, että Sanoma-konsernin tulisi ostaa pitkään vaikeuksissa ollut MTV itselleen. Sairasen mielestä tällainen kauppa auttaisi Sanomaa kilpailemaan mainosrahoista ulkomaisia yhtiöitä vastaan.

–  Aikaisemmin höpötettiin, ettei tällainen kauppa voisi mennä kilpailuviranomaiselta läpi, mutta väitän, että nykyisin se menisi. Google ja Meta hallitsevat niin isoa osaa mainosmarkkinasta, ettei siitä muodostuisi mitään mainosdominanssia, Sairanen visioi haastattelussa.

Sanoma omistaa tv-yhtiö Nelosen ja on myös STT:n suurin omistaja.

Lue myös:

    Uusimmat