Mainos

Ruotsalaisfestivaaleilla neljä raiskaustapausta – poliisi: “Jotain tällaista odotimmekin”

Ruotsissa poliisille on tehty ainakin neljä raiskausilmoitusta Bråvallan musiikkifestivaaleilta, kertoo Expressen. Ensimmäinen epäilty raiskaus tapahtui torstaina, jolloin 20-vuotias nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi konsertin aikana.

Perjantai-iltana poliisi pidätti 25-vuotiaan miehen raiskauksesta ja epäsiveellisestä käytöksestä epäiltynä. Kahden silminnäkijän mukaan mies oli masturboinut avoimesti Tenacious D:n keikan aikana.

– Kolmas nainen teki ilmoituksen tästä samasta miehestä raiskaukseen liittyen, poliisia edustava Hans Lippens kommentoi Expressenille.

Kolmas ilmoitus raiskauksesta tehtiin lauantaina yöllä kello yhdeltä. Nainen kertoi ensin viettäneensä aikaa miehen seurassa vapaaehtoisesti.

– Kun hän oli mennyt vessaan, mies oli seurannut. Hän oli pakottanut itsensä naisen päälle väkivaltaa käyttäen ja tehnyt seksuaalisen teon, jota käsittelemme raiskauksena. Yritämme löytää nyt syyllisen, Hans Lippens kommentoi.

Neljäs raiskausilmoitus tehtiin lauantaina aamulla. Poliisin mukaan kyseisessä tapauksessa nainen ja mies olivat ensin harrastaneet seksiä yhteisymmärryksessä leirintäalueella.

– Myöhemmin samana yönä nainen oli herännyt siihen, että mies harrastaa seksiä hänen kanssaan vastoin hänen tahtoaan. Hän antoi meille tuntomerkkejä ja saimme miehen kiinni. Kuulustelimme häntä. Syyttäjän mukaan epäilty tuli tuon jälkeen päästää vapaaksi.

Festivaalijärjestäjät reagoivat tapauksiin

Raiskaustapausten lisäksi festivaalilla on toistaiseksi tehty myös yhdeksän ilmoitusta ahdistelusta. Festivaalijärjestäjiä tapaukset ovat kuohuttaneet.

– Olemme järkyttyneitä, että kaiken ilon ja ystävällisyyden keskellä Bråvallassa on muutamia yksilöitä, jotka levittävät turvattomuutta ja tekevät muille inhottavia tekoja. Niille, jotka eivät osaa käyttäytyä ja kunnioittaa muita ihmisiä: Lopettakaa. Lopettakaa tuhoaminen. Älkää ottako vapauksia, jotka eivät teille kuulu, järjestäjät viestittivät Facebookissa.

Turvatoimia alueella lisättiinkin lauantai-illaksi.

– Teemme tämän yhteistyössä järjestäjän kanssa, lisäämme hieman valaistusta ja läsnäoloa paikalla, poliisia edustava Thomas Agnevik kommentoi.

Agnevikin mukaan seksirikosten ehkäisy festivaaleilla, jossa kymmeniä tuhansia ihmisiä on pienellä alueella, on erittäin haastavaa.

– Ei meillä ole mitään mahdollisuutta seurata mitä tapahtuu jokaisessa teltassa leirintäalueella. Jos joku on teltassa yksin ja sinne tulee joku muu, on hän erittäin haavoittuvainen.

Poliisin mukaan seksirikosten määrä Bråvallassa ei ole kuitenkaan ollut poikkeuksellinen edellisiin vuosiin verrattuna.

– Jotain tällaista odotimmekin tähän mennessä. Esimerkiksi mitä raiskauksiin tulee, niitä on Bråvallassa ilmoitettu vähintään 3–5 joka vuosi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.