Ruotsalaisesta NHL-supertähdestä karu paljastus – oma päävalmentaja: ”Hän oli terveenä kuuden viikon ajan”

Jääkiekkoliiga NHL:ssä San Jose Sharks koki karun pettymyksen, kun se tipahti jatkosta juuri finaalien alla. Sharksin riveissä erityisesti ruotsalaisen supertähden Erik Karlssonin tila puhututti NHL:n konferenssifinaalien yhteydessä.

Karlsson, 28, ei pelannut ollenkaan Sharksin ja St. Louis Bluesin kuudennessa kohtaamisessa.

Kyseisessä kamppailussa Sharksin haaveet murenivat lopullisesti, kun Blues otti 5-1-voiton. Täten Sharks eteni jatkoon ja Stanley Cup -finaaleihin voitoin 4-2.

Sarjan jälkeen Sharksin päävalmentajalta Peter DeBoerilta kysyttiin Karlssonista, joka siirtyi seuran riveihin syksyllä.

DeBoer myönsi harmituksen erityisesti siltä kantilta, ettei Sharks päässyt kunnolla hyödyntämään Karlssonia. Ruotsalaisen tähtipuolustajan kohdalla huhuttiin loukkaantumisista koko kauden ajan.

– Se, että emme päässeet hyödyntämään häntä, oli iso pettymys, ehdottomasti. Hän on ehkä maailman paras puolustaja ja todellisuudessa hän oli terveenä ehkä kuuden viikon ajan, kun hän oli päässyt meidän juttuihin kiinni, DeBoer paljasti muun muassa Sportsnetin mukaan.

– Hänen totutteluvaihe kesti ehkä kaksi kuukautta – tai kaksi ja puoli. Hän sopeutui tammikuussa tai helmikuussa, jolloin tuntui siltä, että olimme koko sarjan paras joukkue. Sitten hän ei ollut enää missään vaiheessa terve, DeBoer jatkoi.

Sharks-päävalmentaja ei halunnut tarkentaa sitä, mistä vammasta Karlsson kärsi pudotuspelien yhteydessä.

Karlsson yritti pelata vielä Blues-sarjassa, jossa hänen peliaikansa jäi vaatimattomaksi erityisesti joukkueiden välisessä viidennessä kohtaamisessa.

Runkosarjassa Karlsson nakutti 53 ottelussa tehot 3+42=45. Ruotsalaistähden nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen. 

Lue myös:

    Uusimmat