Ruokalähetti lähenteli viesteillä – naisen palaute ei juuri hetkauttanut yritystä: "Täysin pöyristyttävää ja vastenmielistä käytöstä"

Ruokalähetin lähettämät viestit järkyttivät brittinaista.

Kun Michelle Midwinter tilasi ruokaa Just Eat -ruoankuljetuspalvelusta, hän sai enemmän kuin tilasi. Midwinter jakoi Twitterissä kuvakaappaukset ruokalähetystä seuranneesta ikävästä tilanteesta. 

Midwinterille ruoat tuonut lähetti oli nimittäin lähettänyt jälkeenpäin brittinaiselle WhatsApp-sovelluksen kautta viestejä, jotka Midwinter koki ahdistaviksi. Just Eat -yritykselle palautetta laittanut Midwinter ei pitänyt yrityksen reaktiota riittävänä.

Ruokalähetiltä asiattomia viestejä

Midwinter jakoi Twitterissä myös "tiedotteen", jossa kertoi tapahtumista kokonaisuudessaan.

– Ruokalähetti ei ollut ystävällinen tai kohtelias. Hän vain katsoi minua ja ojensi ruoan hitaasti. Ajattelin, että se oli hieman outoa, ja kommentoin ystävälleni, että mies vaikutti vihaiselta, Midwinter kirjoittaa.

Jos twiitti kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähdettyään mies lähetti Midwinterille viestiä, jossa kehotti tätä nauttimaan ateriastaan.

"Jos sinulla on poikaystävä, niin kerro minulle, en halua ongelmia. Mutta en loppupeleissä yritä vain ystävystyä. Hyvää yötä, kulta, nähdään ensi kerralla, kun toimitan ateriasi", mies viestitti.

"En kirjaimellisesti aio tilata sieltä enää koskaan", Midwinter tylytti takaisin.

"Täysin pöyristyttävää ja vastenmielistä käytöstä"

Midwinter koki tilanteen ahdistavaksi ymmärrettyään, että mies tiesi hänen nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa.

Lähetettyään palautetta tilanteesta Just Eat -yritykselle, kehotti yritys antamaan palautetta rakentavassa hengessä. Lopulta yritys tarjosi hyvitykseksi "vaivasta" ensin vain viiden punnan lahjakorttia.

"Se ei ole "vaiva", se on täysin pöyristyttävää ja vastenmielistä käytöstä", vastasi Midwinter saaden vastatarjoukseksi ehdotuksen 10 punnan lahjakortista.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös muut naiset kokeneet vastaavaa

Midwinterin avauduttua tapauksesta julkisesti hän kertoo saaneensa lukuisia yhteydenottoja naisilta, jotka ovat kokeneet vastaavaa.

Nainen huomauttaa, että asiakkaan henkilökohtaisten tietojen käyttäminen ruokalähetin tapausta vastaaviin tarkoituksiin on yksityisyydensuojan rikkomista. Samaa mieltä on tapaukseen kantaa ottanut brittiorganisaatio ICO, Information Commissioner's Office, joka on keskittynyt yksilön tietosuojaan liittyviin asioihin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Tapauksen saatua huomiota Twitterissä Just Eat kertoi BBC:lle antamassaan lausunnossa tutkivansa tapausta tarkemmin.

Lähde: Someecards, Distracitfy, Twitter

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja