Mainos

Ruohonen-Lerner: Lobbaaminen hiilinieluäänestyksessä voimakkainta missä olen ollut mukana

Europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps.) mukaan hiilinieluja koskevaan niin sanottuun Lulucf-päätökseen kohdistui poikkeuksellisen voimakasta lobbaamista.

– Lobbaus liittyen Lulucf:n käsittelyyn on ollut varmaan kaikkein voimakkainta niistä asioista, joissa olen ollut lobattavana. Missään muussa otsikossa ei niin paljon tullut informaatiota, Ruohonen-Lerner sanoi tänään eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa erityisen aktiivisia viimeisen vuoden aikana asiassa olivat metsäteollisuuden lobbarit. Lisäksi hän nosti esille Elinkeinoelämän keskusliiton, Finanssialan ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n aktiivisuuden asiassa.

Ruohonen-Lerner äänesti viime keskiviikkona hiilinieluja koskevaa muutosesitystä vastaan, toisin kuin suurin osa suomalaismepeistä. Hän sanoi arvioineensa ennen äänestystä kansalaisjärjestöiltä sekä metsäteollisuuden edustajilta saamaansa tietoa.

– Molemmilla oli hyviä perusteluja, mutta vaakakupissa painoivat ympäristöarvot.

Ruohonen-Lerner harmitteli, ettei kansalaisjärjestöillä ole samanlaisia edellytyksiä lobata poliitikkoja kuin elinkeinoelämän edustajilla.

Halla-aho ei edellyttänyt äänestyksessä puoluekuria

Viime viikolla hyväksytty muutosesitys sai tuoreeltaan kritiikkiä luonnonsuojelujärjestöiltä ja kiitosta niin metsäteollisuudelta kuin hallitukselta. Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi-Halla-aho oli esityksen takana. Tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa hän sanoi olevansa sekä henkilökohtaisesti että puolueen puolesta iloinen, että muutosesitys meni läpi.

Ruohonen-Lernerin äänestyspäätöstä Halla-aho kommentoi lyhyesti toteamalla, että EU-parlamentin äänestyksissä perussuomalaisissa ei ole ryhmäkuria. Ruohonen-Lerner kertoi keskustelleensa Halla-ahon kanssa ennen äänestystä.

Muutosesityksessä metsien tulevaa käyttöä vertaillaan yhä vuoden 2000–2012 tietoihin. Laskelmassa ei kuitenkaan enää vertailla intensiteettiä eli hakkuiden osuutta metsien kasvusta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.