Runous yhdistää tangokuningasta ja Jenni Haukiota

Tangokuningas Kyösti Mäkimattilaa ja Suomen ykkösnaista Jenni Haukiota yhdistää kiinnostus kirjallisuuteen ja runoihin. Mäkimattila kertoi MTV.fille hänen ja Haukion tapaamisesta kirjamessuilla.

Vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila vieraili perjantaina MTV3-kanavan Huomenta Suomi -ohjelmassa. Mäkimattila julkaisi perjantaina esikoisalbuminsa Suuntatähti. Albumin nimikkokappaleen teksti pohjaa laulajan itse tekemään runoon.

– Tässä on se mahtavaa, että saan tehdä sitä mitä tykkään, olen oikean ikäinen laulamaan tangoja. Jos voi omia runoja laulamalla elättää itseä, niin onhan se hienoa. Olen tosi onnellinen kirjasta ja levystä, keikoilla käy hyvin väkeä, Mäkimattila iloitsi MTV.fille lähetyksen jälkeen.

Mäkimattila kertoo lukevansa ahkerasti kirjoja. Levyn lisäksi tangokuninkaalta on ilmestynyt myös runokirja. Runoteos Suuntatähti julkaistiin lokakuussa Turun kirjamessuilla. Mäkimattila kertoo tavanneensa messuilla myös ohjelmapäällikkö Jenni Haukion.

– Hänen runokirjansa tarttui kirjamessuilta mukaan. Haukio on hyvin tiivistetyn ilmaisun osaaja, Mäkimattila kehuu.

Mäkimattila kertoo hänellä ja Haukiolla olevan yhteisiä ystäviä, sillä tangokuningas on aikoinaan ollut töissä Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa.

– Meidät siinä esiteltiin ja juttelimme. Haukio on hyvin edustava ihminen. Kehuimme toisiamme, laulaja naurahtaa.

Hallitseva tangokuningatar Heidi Pakarinen tiedotti perjantaina saaneensa kutsun Tampere-talolla järjestettävään itsenäisyysjuhlaan. Tangokuningas ei ainakaan vielä perjantaina ollut saanut kutsua.

– Taidan tehdä töitä itsenäisyyspäivänä, että ei nyt mennä asioiden edelle. Olisihan se toki hienoa, paitsi että tykkäisin tuosta vanhasta viljamakasiinista enemmän kuin Tampere-talosta. (Presidentin linnan tontilla oli 1800-luvulla viljamakasiini)

Että ensi vuonna sitten?

– Juu toki, toisen runokirjan kunniaksi, laulaja haastaa.

Katso Huomenta Suomen Mäkimattila-haastattelu:

Lue myös:

    Uusimmat