Ruotsissa raju tilanne: isku vastustajan kurkkuun toi ulosajon – Juhani Tyrväinen rankaisi ratkaisevasti

Frölundan Jan Mursakin poikittainen maila iskeytyi vaarallisesti vastustajan kurkkuun 1:59
Frölundan Jan Mursakin isku osui vaarallisesti Luulajan Oscar Engsundin kaulaan. Tuomarien päätös vahvistui videotarkistuksessa.

Luulaja käänsi Ruotsin SHL:n välieräsarjan toisen kamppailun Frölundaa vastaan edukseen pian sen jälkeen, kun slovenialaishyökkääjä Jan Mursak oli ajettu ulos pahasti vastustajaan osuneen poikittaisen mailan jälkeen.

Mursak vaihtoi ottelun kolmannessa erässä iskuja Luulajan Oscar Engsundin kanssa. Viimeinen lyönti osui Engsundin kurkkuun, mikä sai tuomarin nostamaan kätensä pystyyn rangaistuksen merkiksi. Tilannetta tarkasteltiin videolta, ja Mursak ajettiin ottelusta ulos.

– Se osui keskelle aataminomenaa, joka painui sisään enkä saanut ilmaa. Menin vähän paniikkiin ja lähdin pukukoppiin, mutta nyt tilanne on rauhoittunut. Se oli hienoa taistelua, mutta pääsi vähän yllättämään minut, Engsund kommentoi Expressenille ottelun jälkeen.

Mursakin iskun voi katsoa jutun ylälaidan videolta. Viiden minuutin ylivoimaa ei ehditty kauaa pelata, kun suomalaishyökkääjä Juhani Tyrväinen sinetöi Luulajan voiton 4-2-maalillaan ja tasoitti ottelusarjan voitot 1-1:een:

Juhani Tyrväinen iski Luleån 4-2-maalin ylivoimalla 1:00
Juhani Tyrväisen maali päätti Frölundan pyristelyt Luulajaa vastaan.