Rubio Trumpin vastustajaksi: Hehkutetaan republikaaniväittelyn vahvimpana

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkuudesta taistelevien ehdokkaiden vaaliväittelyn tähdeksi nousi floridalaissenaattori Marco Rubio.

Uutiskanava CNN:n isännöimän, varhain aamulla Suomen aikaa päättyneen väittelyn aikana Marco Rubio nousi republikaanien ykkössuosikiksi kivunneen Donald Trumpin kovimmaksi vastustajaksi väittelylavalla.

Rubio haastoi paikoin selvästi hermostuneen Trumpin muun muassa siitä, että tämä on palkannut omistamiinsa yrityksiin enemmän ulkomaista kuin yhdysvaltalaista työvoimaa.

Rubio ja Trump kiihkeässä väittelyssä: Palkkasiko Trump laittomia työntekijöitä? 0:42

Trump puolustautui toteamalla, että yhdysvaltalaiset eivät ole halunneet töitä. Lisäksi hän sivalsi Rubiota sanomalla, että tämä ei ole palkannut ketään.

Sosiaalisessa mediassa ja mediassa arvioitiin väittelyn jälkeen, että Rubio onnistui paitsi esiintymään peräänantamattomana myös sanattomassa viestinnässään. Rubio esiintyi väittelyn aikana enimmäkseen leveästi hymyillen, kun Trumpin ilmeet olivat kireämpiä.

Lopuksi Trump päätyi naljailemaan Rubiolle tämän hikoilusta.

– Tarvitsemme (presidentiksi) jonkun, jolla ei ole sitä, mikä häntä (Rubiota) ikinä vaivaakaan, Trump sanoi väittelyn jälkeen CNN:n mukaan.

Epävarmat saattoivat kallistua kohti Rubiota  

CNN:n analyytikkojen mukaan Rubio saattoi esiintymisellään napata kelkkaansa epävarmoja äänestäjiä. Trumpin suosiolukuihin muilla republikaaniehdokkailla on silti yhä matkaa.

Kärkkäistä lausunnoistaan tunnettu Trump on onnistunut keräämään taakseen vankan kannatuksen republikaaniäänestäjien keskuudessa. Hänellä on takanaan esivaaleissa ja vaalikokouksissa jo kolme voittoa. Ensimmäiseksi Trump on sijoittunut New Hampshiressa, Etelä-Carolinassa ja Nevadassa. Toiseksi hän on jäänyt vain kerran, kun Iowan osavaltiossa voiton nappasi Ted Cruz.

Myös teksasilaissenaattori Ted Cruz kävi Trumpia vastaan yhdessä Rubion kanssa. Kaksikon tarkoituksena näyttää CNN:n väittelyä seuraavien asiantuntijoiden mukaan olleen Trumpin esittäminen osana Yhdysvaltain työllisyysongelmia, kuten palkkojen polkemista.

Juuri Cruzia ja Rubiota pidetään Trumpin tosiasiallisina haastajina. Presidenttiehdokkuudesta kisaavat yhä myös Ohion kuvernööri John Kasich sekä entinen neurokirurgi Ben Carson, mutta heidän mahdollisuuksiaan ei enää pidetä kovin realistisina.  

Trump ja Clinton kärjessä 2:02

Lue myös:

    Uusimmat