Röyhtäilyä ja ryystämistä: 6 ruokailurituaalia eri puolilta maailmaa

Kyllähän se tiedetään, että jokaisella maalla on omat ruokailutapansa- je perinteensä. Mitä olet mieltä näistä ruokailurituaaleista eri puolilta maailmaa?

Röyhtäilyä, ryystämistä ja vasamman käden syrjimistä. Tällaisiakin ruokailurituaaleja on olemassa!

1. Japanissa hörpitään ja ryystetään

Japanissa ruoan äänekäs ryystäminen osoittaa kokille, että arvostat syömääsi ruokaa. Mitä äänekkäämmin ryystät, sen parempi! Keittoa voidaan juoda myös suoraan kulhosta. Älä kuitenkaan aseta syömäpuikkoja ristiin, tai nuole niitä, sillä tätä pidetään todella epäkohteliaana tapana.

2. Vasen käsi ei kelpaa

Vasenkätisten elämä ei liene kovin helppoa Lähi-Idässä ja tietyissä osissa Afrikkaa. Vasemmalla kädellä syöntiä nimittäin pidetään epäpuhtaana.

3. Älä pyydä juustoa

Italialaiset ottavat ruokakulttuurinsa todella vakavasti. Älä pyydä ravintolassa parmesaanijuustoa, ellei sitä sinulle automaattisesti pöytään tuoda. Tämä nimittäin tarkoittaa sitä, ettei tilaamiisi ruokalajeihin kuulu lisätä juustoa. Synti numero yksi on lisätä parmesaanijuustoa kalaa- tai mereneläviä sisältävän pasta-annoksen päälle. Tällöin voit saada osaksesi tarjoilijoiden paheksuvia katseita.

4. Älä pyydä suolaa ja pippuria

Portugalissa sen sijaan ei tulisi pyytää ravintolassa suolaa ja pippuria, mikäli ne eivät ole valmiiksi pöydässä. Tämä nimittäin nähdään loukkauksena kokin maustamiskykyjä kohtaan.

5. Leipä avustaa haarukkaa

Ranskassa ja Italiassa leipää syödään jokseenkin eri lailla kuin meillä Suomessa. Sen sijaan, että haukkaisit leipää suoraan siivusta, leivästä revitään pieniä palasia syötäväksi. Leipapalasia käytetään myös veitsen sijasta ruoan kasaamiseen haarukkaan, ja lusikan sijasta lautaselle jääneiden kastikejäämien kaapimiseen.

6. Röyhtäily osoittaa kunnioitusta

Kiinassa kunnioitusta ruoanlaittajaa kohtaan osoitetaan röyhtäisemällä aterioinnin päätyttyä. Samaa tehtävää palvelee myös pöydän sotkeminen ja ruoanjämien jättäminen lautaselle. Tällä osoitetaan emännälle/isännälle että hän on tarjonnut vierailleen enemmän kuin tarpeeksi ruokaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat