Mainos

Rovaniemellä massiiviset etsinnät puolitoista viikkoa sitten karanneen säikyn Posse-koiran löytämiseksi

Rovaniemellä etsitään kiihkeästi puolitoista viikkoa sitten kadonnutta pikkuista Posse-koiraa. Maalta kaupunkiin muttanut Posse säikähti jotain rappukäytävässä ja on siitä lähtien pakoillut ihmisiä. Viimeisin havainto on töissäpäivältä.

– Se on maalta muuttanut tänne Rovaniemelle ja se pelästyi pimeää kaikuvaa rappukäytävää, nykäisi hanskasta hihnan ja lähti juoksemaan. Sen jälkeen se on ollut karkuteillä ja välttelee ihmisiä, Possen isäntä Kim Korkkula kertoo.

Puolentoista viikon aikana Possesta on tehty erilaisia havaintoja, lähinnä yksittäisiä haukkuja.

– Sitä on täällä kymmenien ihmisten kanssa etsitty, ihan rintamassa ollaan menty metsiä läpi. Ilman mitään tulosta. Yksittäisiä pieniä haukahduksia on kuultu, ja ne on käyty myöhemmin varmistamassa jälkikoiran kanssa. Posse on todellakin ollut siellä, missä näitä haukahduksia on kuulunut, mutta kun näihin paikkoihin on menty, sitä ei enää ole näkynyt yhtään missään.

Etsinnöissä on ollut mukana kymmeniä ihmisiä ja myös muualta Suomesta tulleita jälkikoiria. Vapaaehtoiset ovat pitäneet myös kipinävuoroa Lapin yliopiston takana olevalla tulipaikalla. Etsintöjä hankaloittavat paitsi Possen arkuus myös sen koko ja väritys.

– Se on pieni ja tumma koira ja sitä on todella vaikea nähdä mistään. Se mahtuu ihan mihin tahansa koloon. Ja kun se vielä on arka ja tämä on sille täysin vieras ympäristö, sitä on todella hankala lähteä etsimään. 

Possesta on yksi varma havainto. Se on tehty Rovaniemeltä yliopiston läheltä.

Possen omistaja uskoo, että koira vielä löytyy.

– Kyllä minulla on toiveet korkealla, mutta avovaimo on ottanut tämän vähän raskaammin.

– Haluan välittää isot kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mukana etsinnöissä. Jos Possesta tekee havaintoja, niistä voi ilmoittaa vaikka Rovaniemen puskaradio -ryhmään.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.