Mainos

Ross Brawn lähtee Ferrarilta

Rata-autoilun F1-sarjassa kilpailevan Ferrarin teknisenä johtajana pitkään toiminut Ross Brawn jättää italialaistallin lokakuun lopussa.

Brawnin tilalle tekniseksi johtajaksi astuu 42-vuotias Mario Almondo, joka on työskennellyt Ferrarilla vuodesta 1991. Aiemmin huhuttiin, että Brawn pitäisi vain vuoden sapattivapaan, mutta Ferrarin torstai-iltana julkistamassa tiedotteessa ei puhuttu Brawnin enää palaavan tehtäväänsä. Ferrarin mukaan Brawn haluaa käyttää aikaansa aikaisempaa enemmän henkilökohtaisiin asioihinsa.

Ferrari-talli menettää myös moottoripuolen johtajansa, kun Paolo Martinelli siirtyy emoyhtiö Fiatin palvelukseen. Näin kaksi tärkeintä teknistä pomoa lähtevät Ferrarilta. Brawn ja Martinelli olivat keskeisessä asemassa Ferrarin viime vuosien menestyksessä. Heidän aikanaan talli voitti kuusi valmistajien ja viisi kuljettajien MM-titteliä.

Almondo vastaa jatkossa sekä Brawnin että Martinellin entisistä tehtävistä. Almondon alaisuudessa moottorinpuolen johtajana toimii jatkossa 48-vuotias Gilles Simon, joka työskenteli aikaisemmin Martinellin alaisuudessa Ferrarin F1-moottorien parissa. Ferrarin tämänvuotisen F1-auton suunnittelijan Aldo Costan vastuulla on jatkossa F1-tallin autopuolen johtaminen. Costa toimii tehtävässään Almondon alaisuudessa.

Ferrari ilmoitti samassa yhteydessä, että Stefano Domenicali ottaa tallin urheilujohtajan roolin, eli hän on käytännössä siirtymässä vastaamaan Ferrarin pääjohtajaksi keskiviikkona nimitetty Jean Todtin aiemmin hoitamista tallipäällikön tehtävistä. Ferrari ilmoitti kuitenkin torstaina, että Todt jatkaa vielä väliaikaisesti myös F1-tallin nokkamiehenä.

Ferrarin ensi kauden kuljettajina ajavat Kimi Räikkönen ja brasilialainen Felipe Massa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.