RoPS nappasi hopeaa Veikkausliigassa – pronssitaisto huipentuu päätöskierroksella

RoPS varmisti hopeamitalinsa sunnuntain Veikkausliigakierroksella, kun se kukisti VPS:n 2-1. FC Honka ja KuPS taistelevat vielä päätöskierroksella pronssimitalista.

RoPSin mitalin varmistanut osuma syntyi vasta 89. peliminuutilla, kun Lassi Lappalainen onnistui laukomaan RoPSin voittomaalin VPS:n verkkoon.

Hopeinen mitali oli RoPSin seurahistorian toinen. Edellisen kerran Rovaniemessä juhlittiin Veikkausliigan kakkossijaa vuonna 2015.

Pronssitaistelu huipentuu päätöskierroksella

Veikkausliigan pronssimitalin kohtalo ratkeaa vasta päätöskierroksella, sillä KuPS ja FC Honka nappasivat kumpikin kolme pistettä omista otteluistaan ja jatkavat tasapisteissä sijoilla kolme ja neljä.

FC Honka kukisti sunnuntaina FC Interin vieraskentällä 2-0 ja piti pronssihaaveensa elossa. Hongan osumista vastasivat Javi Hervas ja Borjas Martin Gonzales.

KuPS sai omaan otteluunsa heikomman alun, sillä TPS:n Elias Ahde siirsi vierailijat johtoon avausjaksolla. Petteri Pennanen toi KuPSin tasoihin rangaistuspotkusta. KuPS nappasi lopulta 2-1-voiton TPS:n omalla maalilla.

KuPS kohtaa päätöskierroksella IFK Mariehamnin, joka taistelee karsintapaikan välttämisestä. FC Honka puolestaan saa vieraakseen VPS:n.

Mikäli joukkueet ovat tasapisteissä vielä päätöskierroksen jälkeenkin, ratkeaa pronssimitalisti maalieron turvin. Jos maalierokin on sama, tehtyjen maalien lukumäärä nousee ratkaisevaan asemaan.

Lue myös:

    Uusimmat