Huh! Hurjaa draamaa Veikkausliigan päätöskierroksella – pronssimitalit ratkesivat maalierolla

Kotimaisen jalkapallon Veikkausliigan päätöskierros tarjosi jännitettävää molemmin puolin sarjataulukkoa. Yläpään taistelussa olivat jaossa pronssiset mitalit, joista taistelivat KuPS ja FC Honka.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti Veikkausliigan viimeiseltä kierrokselta.

Espoolaisten kannalta näytti todella pitkään hyvältä, sillä joukkue johti ensimmäisen puoliajan jälkeen VPS:ää 2-0 lukemin. Tällä tuloksella pronssimitalit olisivat matkanneet Espooseen, sillä KuPS oli omassa ottelussaan vielä viisi minuuttia ennen loppua tasatilanteessa IFK Mariehamnin kanssa.

Kaiken lisäksi IFK Mariehamn oli epäonnistunut rangaistuspotkussa ottelun loppuhetkillä. Kuopiolaisilla oli jo aikaisempi sauma mennä johtoon ottelussa, mutta tilanne hylättiin paitsiona. Hidastuskuvan perusteella päätös näytti kyseenalaiselta. Myös KuPS:in pronssimitalit ratkaissut maali herätti keskustelua, sillä tilanne näytti paitsiolta.

VPS onnistui vielä kaventamaan loppuhetkillä, jonka Honka pääsi kuitenkin kuittaamaan. Pronssiset mitalit ratkesivat loppujen lopuksi maalierolla. Hongan maaliero on +18, kun taas KuPS:in +19. Honka olisi kuitenkin tarvinnut kaksi maalia, sillä tasatilanteessa tehdyt maalit olisivat ratkaisseet. Kuopiolaisilla oli lopulta viisi tehtyä maalia enemmän.

Kauden 2018 Veikkausliigan mestaruuden nappasi HJK, hopeaa RoPS ja pronssia KuPS. Kolmen edellämainitun lisäksi FC Inter saa paikan europeleihin, sillä se voitti Suomen Cupin.