Roope Salminen ottaa kantaa YouTube-kohuun: ”Parasta, mitä suomalaiselle musakentälle on tapahtunut pitkään aikaan”

Videotoistopalvelu Youtube piilotti eilen torstaina 30. marraskuuta valtavan määrän musiikkia suomalaisilta käyttäjiltä. Piilotettujen videoiden joukossa oli niin kotimaista kuin ulkomaistakin musiikkia.

Piilottamisen syynä olivat pitkittyneet sopimusneuvottelut Youtuben omistavan Googlen ja musiikintekijöiden järjestö Teoston välillä. Sosiaalisessa mediassa syttyi nopeasti raivo ja moni syytti Teostoa materiaalin piilottamisesta.

Muusikko, juontaja ja näyttelijä Roope Salminen puolustaa Teostoa tulisesti Facebook-päivityksessään. Salminen korostaa, että Teoston tehtävä on pitää huoli siitä, että musiikintekijät saavat korvauksen työstään.

– Hei kaverit, jotka kiroatte Teostoa, koska ette pääse YouTubeen kattoo musavideoita – Teosto tekee parhaansa, että sunkin suosikkiartisti saa edes vähän reilumman korvauksen työstään kuin tähän mennessä. Tää massi ei tuu olee sulta pois vaan Googlelta, joka omistaa YouTuben ja jolle musavideot on multimiljardibisnes, josta artisti ei ainakaan Suomessa näe senttiäkään, Salminen avautuu.

– Jos ja kun Teosto hoitaa hommansa hyvin, tää on parasta mitä suomalaiselle musakentälle on tapahtunut pitkään aikaan. Me kaikki saadaan sikana enemmän musavideoita, kun niitä on jotain järkeä tehdä ja useammalla lahjakkaalla ihmisellä on mahdollisuus koittaa siipiään artistina, kun siitä saattaa saada vähän elantoakin, hän jatkaa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.