Hausmyllyn Enzo ja Roope Salminen väittelevät somessa: "Jokainen esiintyköön omalla tyylillään"

Roope Salminen julkaisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa postauksen, jossa hän kritisoi eri asioista valittavia artisteja. Hausmylly-yhtyeen Enzo vastasi Salmisen kritiikkiin.

EVS-ohjelmassa nähtiin keväällä 2018, miten Roope Salminen yritti elää Raamatun oppien mukaan. Katso video yllä!

Juontaja, näyttelijä ja muusikko Roope Salminen, 28, keikkailee kesän aikana ahkerasti Koirat-yhtyeensä kanssa eri puolilla Suomea. Salminen julkaisi reilu viikko sitten Instagramissa kuvapostauksen yhtyeensä keikalta. 

Kuvan yhteydessä Salminen kritisoi esimerkiksi huonoista esiintymisajoista valittavia artistikollegoitaan.

– Esiintyjinä meidän velvollisuus on antaa yleisölle jotain, yleensä noin tunnin rykäisyissä. Se "jotain" voi olla uutta ajateltavaa, joku ällistyttävä kokemus, lämmin muisto, puhdas viihtymisen tunne tai mitä vaan, mutta jotain pitää antaa, Salminen kirjoitti.

– Jos näen artistin menevän lavalle ja suorittavan keikkansa antamatta itsestään mitään, niin mitä vittua me kaikki tässä just tehtiin tämä viimeinen tunti? Sairaan kovan keikan vetämiseen menee täsmälleen sama aika kuin laimean keikan vetämiseen, eli jos et jaksa sen aikaa yrittää täysillä, niin sitten on aika jäädä tauolle.

Salminen painottaa sitä, että "jos bäkkärillä ei ollut viinaa, vaihtoaika oli liian lyhyt tai lava on liian pieni, niin se ei ole sen paikalla olevan yleisön syy".

Roope Salmisen postausta on myötäilty paljon sen kommenttiketjussa. 1990-luvun alussa suursuosiota nauttineen Hausmyllyn laulaja Enzo Pulkkinen kuitenkin postasi viikonloppuna vastakkaisen näkemyksen aiheesta omalla Facebook-sivullaan.

– Kaikella kunnioituksella Roopea ja Roopen uraa kohtaan. Olemme artisteina kaikki erilaisia ja esiintymiset sen mukaan eri luokkaa. Toinen tykkää heilua lavalla, toinen haluaa olla iisimmin. Mutta Roope, sitten kun olet tehnyt tätä hommaa noin 40 vuotta, niin varmasti sen ymmärrät. Olet kuitenkin vielä pikkupoika näissä piireissä eikä tuollainen tylytys oikein osu kohilleen, Pulkkinen näpäyttää.

– Meistä kaikki eivät ole syntyneet kultalusikka suussa, vaan ovat joutuneet tekemään ihan oikeasti töitä uransa eteen, eikä kaikkea ole tarjoiltu eteen valmiina.

Enzo Pulkkinen jatkaa näpäytyspostaustaan toteamalla, että Salmisena hän alkaisi "arvostella muita artisteja siinä vaiheessa, kun on itse tehnyt jotakin uransa eteen ja uraa on takana enemmän kuin yhden hitin verran".


Salminen kommentoi Enzon postausta sen kommenteissa.

– En tiedä, mikä on sopiva määrä hittejä mikä ihmisellä täytyy olla alla, että saa kehottaa kollegoitaan tekemään joka keikalla parhaansa. Ilmeisesti Sinun mielestäsi se on ainakin enemmän kuin yksi. Hausmyllyllä on enemmän ikivihreitä hittejä kun yhtyeelläni tulee ikinä olemaan ja minulla ei tule koskaan olemaan samanlaista kymmenien vuosien keikkakokemusta kuin Sinulla, Salminen kommentoi.

– Jokainen esiintyköön omalla tyylillään, kunhan arvostaa yleisöään. En tule koskaan olemaan edes murto-osa siitä muusikosta, joka Sinä olet. Yksi isompikin ero meissä kuitenkin on: toisin kuin Sinä, minä en myöskään koskaan tule tykkäämään kommentista, jossa Sinua haukutaan runkuksi läskipääksi ja Sinun kuolemaasi toivotaan. Itse saat pohtia kummalle laitan enemmän painoarvoa.

Pulkkisen postauksen kommenttiketjussa on esitetty mielipiteitä postauksen puolesta ja sitä vastaan. Kommenteissa myös muusikon uraa luova näyttelijä Konsta Hietanen tuo mielipiteensä esiin.

– Enzo, sinun kirjoituksesi oli mielestäni täysin asian vierestä ja ihan täyttä paskaa! Ai niin, sori, minulla ei ole yhtään hittiä. Minulla ei saa olla mielipiteitä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja