Portion Boysin jäsen joutui asiattoman kommentoinnin uhriksi – yhtye otti vahvasti kantaa: "Mikä näitä ihmisiä vaivaa?"

Mikä näistä biiseistä lähtee Euroviisuihin? MTV:n raati käy läpi kaikki UMK-kappaleet 25:41
Mikä näistä biiseistä lähtee Euroviisuihin? MTV:n raati kävi läpi kaikki UMK-kappaleet.

Portion Boysin JaloTiina joutui asiattoman kommentoinnin uhriksi.

UMK-finalistiyhtye Portion Boys otti Instagramissa vakavasti kantaa jäsenensä JaloTiinan kokemaan kohteluun. Yhtyeen mukaan kommentointi on riistäytynyt UMK-finalistiuden myötä käsistä netin keskustelupalstoilla.

– Haluamme nyt tehdä meille harvinaisen postauksen ja toivomme, että tämä herättäisi ihmisiä edes hieman ajattelemaan, joten puhutaan hetki vakavasti, yhtye aloittaa. Internet on hieno paikka, mutta myös todella toksinen ja huomaa, että ihmisillä on todella paha olla siellä itsensä kanssa.

Yhtyeen mukaan on normaalia, että heidän musiikkiansa arvostellaan, mutta yksittäisten jäsenten lyttäämistä he eivät voi hyväksyä.

– Jos lähdetään meidän yhtyeestä ottamaan yksi ihminen silmätikuksi nettifoorumeilla yms, niin siinä menee raja yli ja todella rajusti. JaloTiina on saanut nyt UMK:n myötä osakseen todella törkeää ja asiatonta kommentointia. Hänen rooliaan kyseenalaistetaan, häntä solvataan henkilökohtaisesti mitä erinäisimmistä asioista. Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa?

– Emme hyväksy missään määrin kiusaamista tai henkilökohtaista solvaamista, emme missään määrin, ketään kohtaan! Tuomitsemme kaiken asiattoman kommentoinnin, kaikkialla! Nämä eivät yksinkertaisesti kuulu meidän yhtyeen arvoihin.

Lisäksi yhtye muistuttaa siitä, että kiusaamisen käytetyn energian voisi käyttää järkevällä tavalla. 

– On tosi käsittämätöntä, miten ihmiset käyttää omaa energiaa toisten haukkumiseen ja kiusaamiseen. Jos tämän saman ajan käyttäisi vaikka itsensä kehittämiseen ja posiitivisiin asioihin, saisi tosi paljon enemmän aikaa elämässä. Nettikiusaaminen on liian yleinen, todella vakava ongelma.

Yhtyeen lausunto keräsi nopeasti myös useiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden tuen. 

– Tää on niin surullinen ja todellinen ongelma. Ruudun toisella puolella on aina oikea ihminen, johon ne kommentit sattuu. Maalittaminen, syystä tai toisesta, voi jättää kohteeseen niin syvän jäljen, että pahimmillaan koetellaan jo tosissaan mielen kestävyyttä, terveydestä puhumattakaan. Hitto kun jengi alkais jo heräämään tähän, Janni Hussi kirjoittaa.

–  Koirissa on 8 jäsentä, eikä kukaan ole koskaan kytännyt, että tekeekö joku meistä äijistä tarpeeksi lavalla / biiseissä / missä ikinä. Me tiedetään mitä me tehdään, eikä sitä ole ikinä kyseenalaistettu. Saman soisi myös yhtyeille jossa on naisjäsen(iä), Roope Salminen komppaa.

– Olette just parhaita noin. Aivan ihania, Mira Luoti ylistää lukuisten emojien kera.

Portion Boys kilpailee Uuden Musiikin Kilpailussa paikasta toukokuussa Iso-Britanniassa järjestettäviin Euroviisuihin. 


Lue myös:

    Uusimmat