Aku Sipola avoimena isyydestään: "Poikani opettaa minua jatkuvasti"

Aku Sipola avoimena isyydestään 1:41
Aku Sipola haluaa opettaa pojalleen erityisesti yhden asian, jonka tajuamiseen hänellä itsellään meni 30 vuotta.

Näyttelijä Aku Sipola kokee isäksi tulemisen muuttaneen häntä todella paljon. Elämänsä suurimpana käännekohtana hän pitää rippileiriä.

Tänä keväänä Putouksessa nähdyn sketsihahmo Mainos-Harrin suosio on yllättänyt näyttelijä Aku Sipolan, 33, sillä hänellä ei ollut hahmoa kohtaan juuri mitään odotuksia. Sipolan hylätty sketsihahmo Pelle Hermann Hesse näki sen sijaan päivänvalon vain kerran livelähetyksessä 25. helmikuuta.

– Hahmo lähti liikkeelle nimestä, joka huvitti minua todella paljon. Hermann Hesse on tuttu kirjailija. Hylkäsin kuitenkin hahmon, koska siitä ei alkanut muodostua mitään nimeä kummempaa. Se, mitä esittelin hahmosta viime lähetyksessä, syntyi puhtaasti improvisaation pohjalta. Sen jälkeen kyllä mietin, että olisihan tästä saanut rakennettua ihan hyvän hahmon, Sipola kertoi MTV Uutisille.

Katso video: Pelle Hermann Hesse nähtiin Aku Sipolan hylättynä hahmona Putouksen tulikokeessa.

Tulikokeessa näyttelijöiden hylätyt sketsihahmot 7:47
Pelle Hermann Hesse saapui lavalle polkupyörällä.

Jossain määrin tämä Putous-kausi on ollut Sipolalle kevyempi ja jossain määrin raskaampi kuin viime kausi. Viime kaudella Sipola tuli toiseksi sketsihahmokilpailussa Hannu Gandhina.

– Kausi on ollut pitkä ja sellainen puristus, että kyllä tässä aina jonkin mankelin läpi käy. Tuntee tehneensä.

Aikaa on kuitenkin jäänyt myös perheelle. Sipolalla on vuonna 2018 syntynyt poika näyttelijä Minka Kuustosen, 37, kanssa. Hän kokee isäksi tulemisen muuttaneen häntä todella paljon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Se syventää ja tekee elämästä todella paljon merkityksellisempää, kun tekee asioita vahvasti jonkun toisen vuoksi, eikä pelkästään itsensä vuoksi.

Elämänsä suurimpana onnistumisena Sipola pitääkin omaa lastaan.

– Ehkä olen onnistunut siinä, että hän on mahtava tyyppi ja hieno persoona. Oma poikani opettaa minua jatkuvasti.

Rippileirillä näyttelijä koki ensimmäistä kertaa kuuluvansa johonkin

Sipola oli itse lapsena melko ujo ja hiljainen tarkkailija.

– On toki ollut erilaisia kausia ja vaiheita, että on ottanut ryhmässä ja sosiaalisissa tilanteissa eri roolin. Mutta olen aina ollut vetäytyvä mietiskelijä. Luin sivistyssanakirjaa, kuuntelin jazzia ja pelasin golfia ja tietokonetta. Olin myös todella kiinnostunut musasta. Noiden asioiden parissa menivät ikävuodet 9–15, Sipola kertoi.

Sipola on syntynyt Raahessa, mutta asunut lapsuutensa niin Oulunsalossa, Limingassa, Oulussa, Turussa kuin Pohjassa. Hän kokee lapsuudenkaupungikseen kuitenkin Limingan.

– Siellä on tapahtunut paljon asioita: muodostui ensimmäiset tiiviit ystävyyssuhteet ja vahvat tunteet teini-iässä. Käyn siellä edelleen silloin tällöin.

Katso video: Putouksessa on nähty myös Mainos-Harrin kadonnut veli Mainos-Hugo, jota esitti Big Brother -äänenäkin tunnettu Jari Karjalainen.

Mainos-Harri nähdään Sukuni salat -ohjelmassa – ottaa selvää sukujuuristaan 3:48
Mainos-Harri löysi kadonneen sukulaisensa.

Elämänsä suurimpana käännekohtana Sipola pitää rippileiriä.

– Sitä ennen olin todella sulkeutunut, pelasin paljon tietokonetta ja sosiaaliset taitoni olivat keskeneräiset. Rippileirillä sain ensimmäistä kertaa kokemuksen, että kuulun johonkin. Sieltä löytyi ystäviä ja sieltä sain myös ensimmäisen, merkittävän esiintymiskokemukseni.

Putous MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat