Snookertähti Ronnie O'Sullivanin turhautuminen purkautui tulisesti kesken ottelun – "Rystyset varmasti kipeänä"

Ronnie O'Sullivan valahti haastaviin asemiin snookerin MM-välierässä Mark Selbya vastaan torstaina. Selby jahtaa perjantaina finaalipaikkaa 9-7-johtolukemista.

O'Sullivanin peli kangerteli ottelun toisessa jaksossa. Hän hävisi session erin 2-6.

Turhautuminen purkautui 16. erässä, kun O'Sullivan löi pitkän pinkin ohi. Englantilaistähti jysäytti nyrkkinsä voimalla pöydän reunaan astellessaan omalle paikalleen (video alla). Selby tuli pöydälle ja rakensi voittavan 76 pisteen sarjan.

– Turhauttava sessio O'Sullivanille, ja pinkin pallon missaaminen viimeisessä erässä oli yllättävää. Hänen rystysensä ovat varmasti kipeänä siitä lyönnistä, BBC:n kommentaattorina toimiva kuusinkertainen maailmanmestari Steve Davis totesi.

O'Sullivan kuitenkin osoitti jo puolivälierässä pystyvänsä nousemaan haastavista asemista voittoon. Hän oli tappiolla 2-7 kolminkertaiselle maailmanmestarille Mark Williamsille, mutta kiri jatkoon 13-10-lukemin.

Toisessa välierässä Kyren Wilson ja Anthony McGill ovat kolmen pelijakson jälkeen tilanteessa 13-11. Wilson hävisi avaussession 2-6, mutta on hallinnut ottelua sen jälkeen.

Välierät pelataan loppuun perjantaina, ja jatkoon pääsee 17 erävoitolla. Finaali on ohjelmassa lauantaina ja sunnuntaina.

Mestari nettoaa palkintorahaa 500 000 puntaa eli noin 553 000 euroa. Finaalin häviäjä saa 221 000 euroa, välierissä tappion kokenut pelaaja 110 000 euroa.