Naisyrittäjää epäillään törkeästä parituksesta Pohjanmaalla – hierontaliikkeissä tarjottiin myös seksipalveluita

6:21
MTV Uutiset kertoi aiemmin espoolaisen Tiian työstä: hän myy seksipalveluita kotonaan

Poliisi epäilee Pohjanmaalla asuvan ulkomaalaisen henkilön syyllistyneen paritustoimintaan hierontaliikkeissään viidellä eri paikkakunnalla vuosina 2017–2020.

Hänen epäillään järjestäneen laillisen hierontatoiminnan ohessa seksuaalipalvelujen myyntiä toimitiloissaan ja hankkineen itselleen taloudellista hyötyä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty on 1980-luvun alussa syntynyt naishenkilö. Hänellä on ollut yritystoimintaa toiminimellä viidellä eri paikkakunnalla Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueella. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sakari Palomäen mukaan epäillyllä on ollut yritystoimintaa jo ennen vuotta 2017, mutta tutkinta keskittyy vuosille 2017–20.

Yrittäjällä on näiden vuosien aikana ollut hierontaliikkeissään useita työntekijöitä. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi, moniko heistä on mahdollisesti ollut osana seksipalvelujen myyntiä.

Myös kaksi muuta epäiltyä

Poliisin tiedossa ei ole, että rikoksiin liittyisi alaikäisiä henkilöitä. 

– Rikoksen törkeä tekomuoto tulee siitä, että toiminnan katsotaan olleen suunnitelmallista ja laajamittaista. Tällaisessa tapauksessa selvitetään aina myös se, onko taustalla viitteitä ihmiskaupasta. Tällä hetkellä rikosnimikkeenä on kuitenkin törkeä paritus, mutta tutkinnan kuluessa rikosnimikkeet voivat muuttua, Palomäki sanoo.

Poliisi ei kommentoi, miten paritusepäilyt tulivat virkavallan tietoon. Palomäen mukaan yrittäjän toimia on joka tapauksessa seurattu jo pidemmän aikaa. 

Epäilty vangittiin 18. elokuuta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Hän on edelleen vangittuna. Pääepäillyn lisäksi myös kahta muuta henkilöä on kuulusteltu epäiltynä rikoksesta. Heitä ei ole vangittu.

Syyttennoston määräpäivä on 15. lokakuuta.

– Esitutkinta tulee vielä kestämään kuukausia, Palomäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja