Mainos

Romaniaktiivien aprillipila: Kalasatamaan vain syntyperäisiä valkoisia suomalaisia

Romanien romaneita majoittavan sosiaalikeskus Sataman nettisivuille on aamulla ilmestynyt poikkeuksellisen provokatiivinen tiedote.

Tiedotteessa kerrotaan, että sosiaalikeskuksen aktiivit suostuvat Helsingin sosiaaliviraston toiveeseen häätää romanit pois alueelta. Lisäksi aktiivit ilmoittavat vastaisuudessa majoittavansa alueella vain valkoihoisia, syntyperäisiä suomalaisia.

- Romanialaiset leiriytyjät ovat tietysti pettyneitä, mutta he ymmärtävät maassamme vallitsevat suomalaiset arvot. Emme kuitenkaan aio alkaa tarkastaa vieraiden papereita, sosiaalikeskuksen aktiivi Mari Pajari linjaa tiedotteessa.

Tiedotteessa viitataan ilmeisesti myös Helsingin sosiaaliviraston johtavan asiantuntijan Jarmo Räihän seurueen väitettyyn kosteaan virkamatkaan Romaniaan.

- Olemme helpottuneita, että pääsimme vihdoin ratkaisuun tässä kysymyksessä ja tästä hyvästä tarjoamme kyllä Räihälle oluet, Pajari jatkaa tiedotteessa.

Sosiaalikeskus Sataman aktiivi Ria Colliander avasi tiedotteen sisältöä MTV3:n uutisille puhelimitse:

- No kyllähän tässä kannattaa katsoa kalenteria, ja miettiä mikä päivä on, Colliander sanoo viitaten aprillipäivään.

Tiedotteella on kuitenkin Collianderin mukaan myös vakava viesti.

- Halusimme huomauttaa, että Räihä on jatkuvasti muistuttanut, että romaneita on kohdeltava turisteina, nyt se ei kuitenkaan ole sopivaa.

Romanian romaneiden kohtalosta on väännetty kättä aktiivisesti viimeiset pari viikkoa. Oliko tempaus näin tulenarassa tilanteessa hyvän maun mukaista?

- Näistähän voidaan aina keskustella. Sarkasmi on vaikea laji ja kaikkihan sitä eivät aina ymmärrä.

Lue tiedote täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.