Roman, 8, loukkaantui ja paloi vakavasti Venäjän ohjusiskussa – nyt hän käy tanssikilpailuissa ja soittaa harmonikkaa

Kahdeksanvuotias Roman Oleksiv loukkaantui hengenvaarallisesti Venäjän tekemässä ohjusiskussa. Nyt sinnikäs nuori mies käy tanssikilpailuissa ja soittaa harmonikkaa 2:52
Venäjän tekemässä ohjusiskussa vakavasti loukkaantunut kahdeksanvuotias Roman käy tanssikilpailuissa ja soittaa harmonikkaa.

Kahdeksanvuotias Roman Oleksiv loukkaantui hengenvaarallisesti Venäjän tekemässä ohjusiskussa. Nyt sinnikäs nuori mies käy tanssikilpailuissa ja soittaa harmonikkaa.

Ukrainalainen Roman Oleksiv, 8, odotti äitinsä kanssa pääsyä lääkäriin, kun venäläisohjus iskeytyi Vinnytsian kaupunkiin viime heinäkuussa.

Roman sai ohjusiskussa muun muassa sirpalevammoja päähänsä, murtumia sekä laajoja palovammoja. Iskussa kuoli 28 ihmistä. Kuolleiden joukossa oli myös Romanin äiti.

Hengenvaarallisesti loukkaantunutta Romania hoidettiin ensin Lvivin sairaalassa, minkä jälkeen hänet siirrettiin palovammoihin erikoistuneeseen sairaalaan Saksan Dresdeniin.

– Emme tienneet pystyykö hän kävelemään tai liikuttamaan käsiään tai sormiaan, Romanin isä Jaroslav Oleksiv sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Vietettyään lähes vuoden Saksassa Roman on alkanut palata takaisin arkeen isänsä Jaroslavin tukemana. Hän käy koulua Lvivissä, osallistuu tanssikilpailuihin ja soittaa Bajan-harmonikkaa.

Isän mukaan menee vielä vuosia ennen kuin Roman toipuu täysin. Edessä on vielä useita hoitokertoja kuten leikkauksia ja hiusimplantteja.

– Kysymys ei ole siitä, mitä hän on joutunut kokemaan, vaan siitä, miten hän aikoo jatkaa, Jaroslav sanoo. Toivon, että hän jatkaa samalla sinnikkyydellä kuin tähänkin asti.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten Roman tanssii ja soittaa harmonikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat