Rolls-Royce tuo myyntiin auton, johon monella olisi jopa varaa – se on silti poskettoman kallis pelkäksi pienoismalliksi

Rolls-Roycen Cullinan-pienoismalli on upea, mutta tyyris kuin mikä 1:02
Rolls-Roycen Cullinan-pienoismalli on upea, mutta tyyris kuin mikä.

Koronakevät on kurittanut autovalmistajia kovalla kädellä. Tämä on ilmeisesti näkynyt myös luksusvalmistaja Rolls-Roycen kassavirrassa, sillä ikoninen brittibrändi on tuonut myyntiin poskettoman kalliin pienoismallin Cullinan-katumaasturistaan.

Cullinan on Rolls-Roycen ensimmäinen katumaasturimalli. Tavallisesti satojen tuhansien eurojen arvoisen mörssärin voi ostaa nyt huomattavasti halvemmalla, mutta tyytyminen on valitettavasti 1:8-mittakaavan pienoismalliin.

Cullinan-pienoismallin hinta lähtee Robb Reportin tietojen mukaan 17 000 dollarista eli noin 15 500 eurosta. Hinta kuulostaa kovalta, mutta yhden pienoismallin valmistamiseenkin toisaalta kuluu 450 työtuntia. Se on peräti puolet oikean Cullinanin valmistukseen kuluvasta ajasta.

Rolls-Roycen mukaan auto koostuu yli tuhannesta osasta. Pikku-Cullinan on itse asiassa niin yksityiskohtainen, että valokuvissa se menee käytännössä aidosta. Ainoastaan kuvissa näkyvät kädet kertovat, ettei kyse ole täysikokoisesta autosta.

Auto on luonnollisesti tilattavissa oman täysikokoisen Cullinanin kaltaisena aina 40 000 tarjolla olevaa värisävyä myöten.

Lähteet: Rolls-Royce, Robb Report, Top Gear

Lue myös:

    Uusimmat