Rokotetutkimuskeskuksen johtaja kohtasi rokotekriittisen lääkärin suorassa lähetyksessä – näin Mika Rämet vastasi kriitikkojen huoleen lasten rokottamisesta

Miksi koronarokote pelottaa? 11:26
Videolla Rämet kertoo, millaisia vakavampia haittoja koronarokotteilla on havaittu. Lisäksi hän kertoo, millaisen riskin koronavirus aiheuttaa lapsille.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämetin mukaan koronarokotteen haitat tunnetaan hyvin ja lasten rokottaminen on tärkeää. Siitä huolimatta eräät lääkäritkin vastustavat koronarokotteiden antamista lapsille.

Viiden jälkeen -ohjelmassa lasten koronarokotuksiin kriittisesti suhtautuva eläköitynyt kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri Tamara Tuuminen keskusteli Rämetin kanssa lasten rokottamisesta koronaa vastaan.

Tuuminen kertoi, että haluaisi yhä lisää vastauksia siitä, ovatko koronarokotteet turvallisia. Erityistä huolta hänelle aiheuttaa se, että koronarokotteet on tehty mRNA-teknologialla. Kyseistä teknologiaa ei ole ennen rokotteissa. Tuuminen on huolissaan, voiko kyseinen teknologia olla vaarallinen.

Näiden huolien vuoksi hän on sitä mieltä, että ennen kaikkea lasten ja nuorten rokottaminen tulisi keskeyttää.

Rämet kertoo, että huoli on hänen nähdäkseen aiheeton. Koronarokotuksia on annettu maailmalla jo yli miljardi, joten niiden aiheuttamat haitat ovat hyvin tiedossa. Valtaosa raportoiduista rokotehaitoista on tavanomaisia ja ennustettuja haittoja.

Videolla Rämet kertoo, millaisia vakavampia haittoja koronarokotteilla on havaittu. Lisäksi hän kertoo, millaisen riskin koronavirus aiheuttaa lapsille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja