Koronan jo sairastanut THL:n Hanna Nohynek empii rokotteen kanssa: "Onko järkeä antaa minunkaltaisilleni?"

Minkä koronarokotteen Suomen huippuasiantuntijat ottaisivat? 1:23
Emeritusprofessori Heikki Peltola, ylilääkäri Hanna Nohynek THL:stä ja Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet vastaavat kysymykseen suosikkirokotteestaan.

Ylilääkäri Hanna Nohynek pohti MTV3:n koronarokotelähetyksessä, kannattaako koronan sairastaneille antaa rokotetta ensimmäisenä.

Rokotuksen ykkösasiantuntijat vastasivat Viiden jälkeen -erikoislähetyksessä kysymykseen, minkä koronarokotteen he ottaisivat tämänhetkisten tietojensa perusteella. Emeritusprofessori Heikki Peltola nimeää suosikkirokotteensa nimeltä.

Koronan keväällä sairastanut ylilääkäri Hanna Nohynek THL:stä ei ole varma, kannattaako hänelle antaa rokotetta ainakaan vielä. 

Katso yllä olevalta videolta, mitä Peltola, Nohynek ja Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet vastaavat rokotteista.

–Vasta-aineeni ovat suojaavalla tasolla, eli ne neutraloivat viruksen. Minunkaltaisteni ihmisten kohdalla pitää miettiä, onko järkeä antaa meille rokotetta, jos sitä on kovin vähän. Mieluummin annettaisiin rokote ihmiselle, joka ei ole sairastanut tautia ja todella tarvitsee sen, Nohynek sanoi.

Koronarokote tulee Suomeen mahdollisesti alkuvuodesta.

Neljä rokotehankkeista on edennyt siihen vaiheeseen, että ne ovat Euroopan lääkeviranomaisen myyntilupakäsittelyssä. Hankkeet ovat AstraZenecan, Johson&Johnsonin, Pfizer&BioNTechin ja Modernan. Suurimman suojatehon näyttäisi tällä hetkellä tarjoavan sekä Pfizerin ja BioNtechin yhteinen rokote että Modernan kehittelyssä oleva rokote.

Lue myös:

    Uusimmat