Rocky-elokuvien tähti Burt Young, 83, on kuollut – näin Sylvester Stallone muisti ystäväänsä

Näyttelijä Burt Young muistetaan Paulien roolistaan Rocky-elokuvissa. 

Näyttelijä Burt Young on kuollut 83-vuotiaana. Asian vahvisti ABC Newsille hänen managerinsa Lynda Bensky. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen The New York Timesin mukaan Young kuoli aiemmin tässä kuussa Los Angelesissa.

– Burt oli näyttelijä, jolla oli valtava tunneskaala. Hän saattoi saada sinut itkemään ja hän saattoi pelästyttää sinut kuoliaaksi. Mutta todellinen asia, jonka koin, oli hänen sielunsa runsaus. Siitä se kaikki tuli, Bensky kertoi lausunnossaan. 

Youngilla oli pitkä Hollywood-ura, joka kesti kuusi vuosikymmentä. Hänen ehkä tunnetuin roolinsa oli Paulie Rocky-elokuvasarjassa. Paulie oli Sylvester Stallonen  hahmon kärttyisä, mutta rakastettava lanko. Young esiintyi kaikissa kuudessa elokuvassa aina vuoden 2006 Rocky Balboaan asti.

Young oli vuoden 1977 Oscar-ehdokkaana parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon saajaksi ensimmäisestä Rocky-elokuvasta.

– Rakkaalle ystävälleni Burt Youngille, olit uskomaton mies ja taiteilija, minä ja maailma tulemme kaipaamaan sinua kovasti. Lepää rauhassa, Stallone kirjoitti Instagramissa 19. lokakuuta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Young näytteli Curlya vuoden 1974 elokuvassa Chinatown Jack Nicholsonin, Faye Dunawayn ja John Hustonin rinnalla.

Samana vuonna Young esiintyi myös Carminena James Caanin rinnalla elokuvassa The Gambler, jossa seurattiin professoria, joka joutuu vaikeuksiin pelivelkojensa takia.

Young teki 1970-luvulla erilaisia rooleja televisiossa, muun muassa vuoden 1975 tv-elokuvassa Hustling ja vuoden 1976 sarjoissa Serpico ja The Rockford Files.

Young muistetaan myös roolistaan kulttielokuvassa Convoy vuodelta 1978. Hän esiintyi hiljattain Joen roolissa Netflixin Russian Doll -sarjassa, jonka pääosassa on Natasha Lyonne.

Lähde: ABC News

 

Lue myös:

    Uusimmat