Mainos

Rockia barokkisoittimin

Uuden musiikin festivaali Musica novassa on tänään vuorossa muun muassa barokkikokoonpano Battalian konsertti. Esittäjät ovat itse tilanneet sävellyksiä hyvin erityyppisiltä säveltäjiltä, esimerkiksi Hectorilta, Ismo Alangolta, Kerkko Koskiselta ja juhlien taiteelliselta johtajalta Kimmo Hakolalta.

Kymmenisen vuotta sitten perustettu barokkiyhtye Battalia tilasi hyvin erilaisilta sekä klassisen ja popmusiikin säveltäjiltä 10 minuutin mittaisia teoksia, koska heiltä puuttui ohjelmistostaan suomalaista uutta musiikkia. Nyt tänä iltana Savoy-teatterissa Battalia esittää nämä 7 tilausteosta teemalla "Lauluja sodasta ja rakkaudesta" -Meidän ongelma on ollut juuri se, että meillä ei ole ollut suomalaista musiikkia, jota me voisimme soittaa, selvittää gambisti Mika Suihkonen. Tilaukset eri säveltäjille ovat tuottaneet tiukkaa klassista nykymusiikkia, cabaret'ta, rock'n rollia, pienoisoopperan ja folkballadin. -Aikamoinen kirjo, kyllä meistä muusikoista itse kukin joutuu venymään aika tavalla, mutta samalla hirveen mielenkiintoisia ja tärkeitä sävellyksiä, arvioi Suihkonen.

Yksi säveltäjistä, jolta on tilattu muusiikkia, on rockpiireistä tuttu Ismo Alanko, joka myöntää, että harvemmin tällaisia tilausteoksia rockmuusikon kohdalle sattuu. Alanko on kuitenkin aina ollut monipuolinen. Hän on säveltänyt muun muassa teatteri- ja elokuvamusiiikkia. -Ei mulla oo mitään ennakkoluuloja mitään kohtaan, mä oon itsekin vanha sellisti, nauraa säveltäjä Alanko.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.