Robinin vanhaa tuotantoa kuunnellaan Spotifyssa kaksi kertaa enemmän kuin uutta – "Tämä on ollut tärkeä oppikoulu"

Nähdäänkö Robin jatkossakin juontajana? 1:04
Nähdäänkö Robin jatkossa useamminkin juontajana? Näin laulaja vastaa!

Packalen tiedostaa, että kansainväliseksi artistiksi kasvaminen vaatii aikaa.

Laulaja Robin Packalen tekee aktiivisesti töitä saavuttaakseen unelmansa kansainvälisenä artistina. Maailmanlaajuiseksi artistiksi kasvaminen ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä.

Moni muistaa Robinin erityisesti suomenkielisistä lauluistaan. Laulukieli vaihtui kuitenkin englanniksi noin kolme vuotta sitten, joten koronapandemia on ollut omiaan hidastamaan niin sanottua maailmanvalloitusta.

– Matkan varrella on oppinut todella paljon asioita, erityisesti kansainvälisen musiikin kentästä. Tämä on ollut minulle tärkeä oppikoulu ja myös ihanan haastavaa. Toki pandemian puolesta toisinaan ehkä jopa turhankin haastavaa, mutta onneksi siitä päästään nyt pikkuhiljaa pois, laulaja kertoo nimikko-ohjelmansa kuvauksissa MTV Uutisille.

Frontside Ollien julkaisusta on kulunut 10 vuotta, jonka jälkeen teinitähden saappaissa kasvaneen laulajan kappaleet ovat muuttuneet aikusempaan suuntaan. Tähden useat musiikkivideot ovat sisältäneet esimerkiksi seksuaalista jännitteisyyttä, mutta rooliin heittäytyminen musiikkivideoilla ei ole koskaan tuntunut Robinista itsestään vaikealta. 

– Se on rooli, mihin heittäytyy. Yritän luoda videoissa tunnelman, jonka koen olevan itse biisissäkin. Se vaihtelee videosta ja siitä, millaisen haluaa tehdä. Joskus haluan esittää vain ja ainoastaan itseäni, mutta joskus haluan asettaa itseni osaksi tarinaa, joka vaatii puolestaan näyttelemistä. Silloin täytyy ulkoistaa artistiminä tarinasta.

Artisti korostaa myös sitä, etteivät kaikki hänen kappaleensa eivät ole tarinoita hänen omasta elämästään. 

– Olen saattanut inspiroitua esimerkiksi jostakin ystäväni tarinasta. Siten pystyn luomaan moninaisempia tarinoita. Yksittäinen ihminen katsoo maailmaa kuitenkin vain jollain tietyllä tavalla.

Fanit eivät kuitenkaan ole unohtaneet laulajan suomen kielistä tuotantoa. Spotifyn mukaan kuukausittaisia kuuntelijoita oli yli 200 000, kun englannin kielinen tuotantoa kuuntelee puolestaan noin 110 000 kuuntelijaa kuukaudessa. 

– Se on tietysti edelleen hieno juttu. On hauska nähdä, että se puoli kantaa edelleen. Emme kuitenkaan soita keikoilla suomen kielistä musiikkia, koska teemme tätä uutta juttua ihan täysillä. En voisi kuvitella, että tekisin suomalaista ja ulkomaista juttua yhtä aikaa. Jos laulan tv:ssä suomen kielisiä covereita tai muuta, se on enemmänkin harrastuneisuutta.

Artisti tekee uuden aluevaltauksen, sillä syksyllä hän juontaa ensikertaa Fox-kanavalla nähtävää Robin - täydellinen ilta -ohjelmaa.

– Kokkaamme, jauhamme päivän polttamista aiheista ja toisistamme. Vedämme myös musaesityksiä, laulaja paljastaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun laulajatähti juontaa kokonaisen ohjelman. Juontajuus onkin tuntunut laulajasta luontevalta, ja hän voisi kuvitella tekevänsä juontotöitä mahdollisesti myös tulevaisuudessa.

– Jos joskus tulevaisuudessa tulee vastaavanlaisia tilanteita, why not. On tämä aika siistiä.

Lue myös:

    Uusimmat