Erikoishaastattelu: Elias Kaskinen, 25, avautuu uupumuksestaan: "Kyllä siinä ihan viimeisillä hiilillä joutui painamaan"

Elias Kaskinen joutuu vastaamaan viiteen vaikeaan kysymykseen 6:50

Juuri uutta musiikkia julkaissut laulajatähti Elias Kaskinen avautuu MTV Viihteen erikoishaastattelussa työuupumuksesta, rakkaudesta, päihteistä ja siitä millainen hän on, kun hänen tuhma puoli astuu esiin.

Positiivisuutta hehkuva laulajatähti Elias Kaskinen tuli viimeistään viime syksynä suuren yleisön tietouteen, kun hän voitti Tähdet tähdet -ohjelman. Nyt upeaääninen laulaja julkaisee uutta musiikkia Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit -yhtyeensä kanssa. Uutuuskappale Puolet on saanut inspiraation rakkaudesta, kuten miehen useimmat kappaleet.

– Minua puhuttaa nämä ihmissuhdeasiat ja tykkään kirjoittaa niistä. Tämän rakkauslaulun ajatus on siinä, että jaettu ilo on paras ilo. Joskus elämässä asioita pystyy tuntemaan täysillä vasta, kun niitä pääsee jakamaan jonkun toisen kanssa, Kaskinen toteaa.

Alla olevat kuvat ovat Elias Kaskisen Instagram-tililtä.

Yksityiselämästään laulaja ei kuitenkaan avaudu, sillä se on hänen suojamekanisminsa jaksamiseen.

– Minulla on äärimmäiset selkeät rajat julkisuuden kanssa, jotka olen itse tarkkaan pohtinut. En puhu parisuhde- ja perheasioistani. Se tuo turvaa. Jotkut rajat täytyy olla, ja ne auttavat jaksamisessa.

Vuoden 2017 syksy oli nuorelle miehelle työntäyteinen. Kaskisella oli lukuisia tv-ohjelman kuvauksia ja samalla hän esiintyi yhtyeensä kanssa. Raskas työtahti muuttui lopulta uupumukseksi.

– Silloin jännitti oma jaksaminen. Kyllä sitä ihan viimeisillä hiilillä joutui painamaan, mutta se oli tietty ajanjakso. Tänä keväänä olen sairastanut paljon flunssaa. Se pitkittyi jopa niin, että olin pari kuukautta sairaana. Tuli kohdattua oman jaksamisen rajoja. Vaikka se oli perseestä, oli se kuitenkin todella opettavaista monessa mielessä.


”Siitä kuuluukin olla huolissaan”

Kaskinen kertoo, että artistit painivat monen ristiriidan välillä ja heihin kohdistetaan suuria paineita. Työssä vaaditaan äärimmäistä avoimuutta, ja toisaalta pitää kestää julkisuuden kovaa ajoa.

– Se saattaa olla ihmisille vaikeaa kestää. Päihteet tarjoavat hetkellisen tauon irti siitä. Monet sitten turvautuvat niihin vaikeilla hetkillä. Itse ihan tietoisesti pidän työn ja juhlimisen kahtena eri asiana. Harvemmin keikkareissulla tulee raiderista otettua edes yhtä olutta. Sen asian kanssa pitää olla tarkkana, laulaja kuvailee.

Kaskisen mukaan vielä joitakin vuosia sitten oli hyvin yleistä, että muusikot tekivät töitä päihteiden vaikutuksen alaisena.

– Jos nykyään valtakunnan eturivin poppari vetäisi soosseissa keikan, niin hänelle ei enää naureskella vaan ollaan todella huolissaan. Siitä kuulukin olla huolissaan.

”Lavalla tuntuu, että peto pääsee irti”

25-vuotias laulaja elää tällä hetkellä unelmaansa. Mies saa tehdä musiikkia ja esiintyä, jotka molemmat ovat hänen intohimojaan. Kesän kiertueet alkavat kohta ja moni keikalle tuleva henkilö yllättyy miehen eläimellisestä ”tuhmasta” puolesta, mikä tulee esiin vasta lavalla.

– Pyrin provosoimaan itseäni ja yleisöä päästämään irti itsekontrollista. Lavalla tuntuu, että peto pääsee irti. Voin olla välillä aika törkeitäkin. Se on monelle yllättävää. Eläimellistä esiintymistä ja tuhmaa flirttiä. 

Katso video artikkelin yläosasta!

Yllä olevalla videolla Kaskinen osallistuu viiden kysymyksen haastatteluun, jossa hän joutuu vastaamaan haastaviin kysymyksiin elämän eri osa-alueilta. Miehellä on mahdollisuus kieltäytyä yhdestä kysymyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat