Mainos

Laulukieltä vaihtanut Robin Packalen yllättyi: "Olin ihan varma, että minut pistettäisiin täysin boikottiin"

7:08
Robin Packalen vieraili Vappu ja Marja Livessä 13. helmikuuta 2019.

Musiikillisesti nahkansa uudelleen luonut Robin Packalen kertoo MTV:n haastattelussa, että hänen keikoillaan ei lähtökohtaisesti tulla enää kuulemaan suomenkielisiä hittejä.

Entinen teinitähti Robin ei ole enää teini. Artistinimensä Robinista Robin Packaleniksi muuttanut laulaja on jo 20-vuotias nuori mies.

Packalen jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle lokakuussa 2017. Vuonna 2018 hän suoritti varusmiespalveluksensa ja pysytteli lähes tyystin pois julkisuudesta: Packalen nousi esiintymislavalle vain Sunrise Avenue -yhtyeen yllätysvieraana Turun Ruisrockissa.

Packalen esitti Emma-gaalassa uuden I’ll Be With You -singlensä ja julisti asioiden muuttuneen: laulukieli on vaihtunut suomesta englantiin, siloposkisen teinipopparin tilalla on siistin lyhyen parran kasvattanut nuori aikuinen, jolla on tähtäimessä Suomen single- ja albumilistojen kärkisijojen sijaan kansainvälinen läpimurto.

– Uudet tuulet puhaltaa! On tosi hyvä mieli, kun ei ole puoleentoista vuoteen tehnyt mitään. Tästä se taas alkaa, Packalen kertoo Vappu ja Marja Live -ohjelman kulisseissa.

– Tällaisessa tilanteessa on oltu viimeksi silloin, kun Frontside Ollie (Packalenin läpimurtohitti, joka ilmestyi laulajan ollessa vain 13-vuotias) julkaistiin. Nyt tähdätään täysin uusille markkinoille ja luodaan artisti-imagoni uudestaan. Töitä riittää.

Levy-yhtiön tiedotteessa kerrottiin, että Packalenin kansainvälisen uran suunnittelu alkoi jo vuonna 2013.

– On minun mielestäni aika siistiä, että tätä hommaa on suunniteltu sieltä asti ja se on onnistuttu pitämään salassa. Kukaan ei ole edes epäillyt mitään tällaista, Packalen naurahtaa.

– Toki monta kertaa on kysytty, että mitenkäs kansainvälinen ura ja minä olen yrittänyt vain kierrellä ja kaarrella vastauksissani. Ihan hyvin se on näköjään onnistunut.

Vuonna 2013 syntyi siis päätös Robin Packalenin kansainvälisen uran aloittamisesta. Siitä lähtien hän on käynyt tiimeineen ulkomailla tekemässä eri tahojen kanssa kappaleita.

– Muutamien tiimien kanssa on synkannut paremmin ja olemme tehneet useampia sessioita. Lähinnä on testailtu, miten homma toimii. Viimeisen kolmen vuoden aikana osumatarkkuus on ollut kohdallaan ja olen löytänyt oman tyylini, Packalen kertoo.

– Referenssiartisteja ovat olleet muun muassa Justin Timberlake ja Bruno Mars. Nyt katsotaan, mihin musiikkityyli tästä kehittyy. Vielä sitä ei oikein osaa sanoa.

Packalen toteaa, että Frontside Ollie, Boom Kah, Puuttuva palanen ja muut hänen suomenkieliset hittinsä eivät ole kadonneet eivätkä katoa mihinkään.

– Nyt fokus on kuitenkin kansainvälisillä markkinoilla ja laulukielen vaihtaminen oli pakollinen askel. Jotta saadaan kokonaisuus pysymään järkevästi kasassa, emme ala tehdä keikkoja niin, että esittäisimme englanninkielisiä ja suomenkielisiä biisejä sekaisin, laulaja sanoo.

– Keskitytään nyt tähän projektiin. Toivon, että kaikki, jotka ovat tukeneet minua tähän asti, tukevat myös tässä.

Packalen ei ole lähdössä täyspitkistä keikoista koostuvalle kiertueelle lähiaikoina.

Yhden julkaistun englanninkielisen biisin varassa se olisi vähän hankalaa, vähän orpoa jopa. Siinä voi vierähtää parikin vuotta, että pääsen soittamaan täyspitkiä keikkoja, Packalen sanoo.

Entä jos Robinin uraa alusta asti seuranneet fanit niin toivovat, kuullaanko Robin Packalenin kotimaan keikoilla tulevaisuudessa suomenkielisiä hittejä?

– Lähtökohtaisesti ei. Paljon riippuu toki siitä, missä tilanteessa silloin ollaan, mutta lähtökohtaisesti ei. Jotta kokonaisuudesta ei tule sekava. Ei sitä voisi edes kutsua kokonaisuudeksi, se olisi epäselvä mötti, jos laulukieliä alkaa sekoittaa, Packalen pohtii.

– Jos nyt jossain yksittäisellä keikalla joku haluaa kuulla jonkun suomenkielisen biisin, en sulje sitä mahdollisuutta välttämättä täysin pois. Mutta lähtökohtaisesti näin ei tule käymään.

Robin Packalen kertoo saaneensa uransa uudesta käänteestä hyvää palautetta. Vaikka laulukieli on vaihtunut ja kasvoja koristaa nykyään vajaan puolen sentin mittainen parta, kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut: laulaja nähdään julkisuudessa jatkossakin kaksi eriväristä kenkää jaloistaan.

– Kyllä, se kuuluu edelleen asiaan! Palaute on ollut tosi positiivista. Olin ihan varma, että minut pistettäisiin täysin boikottiin, koska onhan se nyt melkeinpä petos, että suomenkielinen artisti lähtee tähtäämään ulkomaille, Packalen sanoo.

I'll Be With You on pysynyt Suomen Spotifyn soitetuimpien kappaleiden joukossa julkaisustaan lähtien.

– On tosi iso juttu, että suomenkielinen kaveri on julkaissut ulkomaankielistä musiikkia ja se menestyy, Packalen intoilee.

– Sosiaalisen median kommenttikentissäkin palaute on ollut pääosin positiivista, mutta toki on myös niitä, jotka harmittelevat sitä, että ei jatkettu entiseen malliin. Jotenkin on vaan pakko uusiutua ja mennä eteenpäin.


Suomenkielisellä musiikilla jatkaminen olisi ollut turvallinen ja helppo ratkaisu.

– Tässä on nyt kunnianhimoinen pitkä projekti, jota on lähdetty toteuttamaan. Ja kun siihen on mahdollisuudet, niin miksi ei, Packalen sanoo.

Vuoden alussa mediassa ja keskustelupalstoilla Robin Packalenin spekuloitiin olevan Suomen edustaja vuoden 2019 euroviisuihin. Tammikuun lopulla Suomen euroviisuedustajaksi julkistettiin lopulta Darude.

Laulaja kertoo pitäneensä spekulointia ymmärrettävänä.

– Askelmerkit olisivat periaatteessa sopineet. Olen tosin monesti sanonut, että euroviisut ei ole sellainen konsepti, mihin haluaisin välttämättä lähteä. Siinä artisti-imago vähän vääristyy ja sen jälkeen sitä on sitten euroviisu-etuliitteellä tunnettu artisti, Packalen toteaa.

– Olen pitänyt aina omaa artisti-imagoani tärkeänä enkä halua, että sitä rinnastetaan mihinkään tuollaiseen välttämättä.

Varusmiespalveluksesta viime vuoden lopulla kotiutunut Robin Packalen on miehen itsensä mukaan nykyään täysin sama ihminen, joka varusmiespalveluksen aloitti kesällä 2018.

– Elämä jatkui siitä, mihin se jäi intin alkaessa. Pari viikkoa intin jälkeen huomasin jo miettiväni, että tosi monet asiat sieltä ovat jo unohtuneet, laulaja kertoo.

– Se on ehkä ihan hyväkin. Moni jää vähän rypemään siihen meininkiin turhankin paljon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja