Robert Kubica kyllästynyt jahkailuun: "Aika loppuu"

Robert Kubican haaveet paluusta F1-kilpakuljettajaksi eivät ole toistaiseksi toteutuneet. Sky Sportsin haastattelussa Kubica tekee selväksi, ettei Williams-tallin jahkailu kuljettajapäätöksessään häntä miellytä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

 – Aika loppuu. En halua olla samassa tilanteessa kuin viime vuonna, Kubica sanoi.

Williams on Kubican ainoa vaihtoehto Formula ykkösissä. Jos sieltä ei heru ajopaikkaa, etsinee hän ajohommia muista sarjoista.

– F1 on tavoitteeni. Tilanteeni on aika selkeä. Tiimi kartoittaa eri vaihtoehtoja, mihin heillä on oikeus ja teen itse asioita omalta puoleltani. Katsotaan, löydämmekö yhteistä säveltä vai emme.

Williams ilmoitti viime viikolla nuoren brittilupauksen George Russellin kisaavan tallin toisella autolla ensi kaudella. Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams ilmoitti perjantaina C Morelle, että toisesta ajajasta ei varmaankaan tule päätöstä ennen marraskuun lopulla ajettavaa Abu Dhabin kisaa.

Kubicalle Claire Williamsin arvio ei tule hyvänä uutisena.

– Toivottavasti päätös tulisi pian. Tavoitteenani olisi olla lähtöruudukossa ensi vuonna, mutta en voi odottaa joulukuulle. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta seuraavina viikkoina kaikki pitäisi päättää ainakin omalta osaltani.

Kubica kilpaili F1:ssä 2006-10 ja oli silloin sarjan lupaavimpia ajajia, mutta hänen uransa keskeytyi helmikuussa 2011 hänen saatuaan rallionnettomuudessa vakavan käsivamman. Pitkässä kuntoutusprosessissa Kubica ei antanut periksi. Nykyään hänen kätensä kestää taas F1-auton ajamisen vaatimukset.


Lue myös:

    Uusimmat