Hermot kiristyvät – Robert Heleniuksen ottelu siirtyy jälleen, riskitekijät kasvavat: "Se on aika vaarallista"

1:05
Nyrkkeilijä Robert Helenius otti uransa suurimman voiton viime maaliskuussa – pudotti puolalaisvastustajansa 4. erässä.

Robert Heleniuksen paluu kehään viivästyy jälleen. MTV Urheilu kertoi tammikuussa, että Helenius ottelee seuraavan kerran helmikuun lopulla. Nyt suomalaisiskijän manageri Markus Sundman kertoo, että ottelu siirtyy. 

Uutta ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Sundmanin mukaan se on lähellä.

– Se on ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, maaliskuun loppuun mennessä. Tämä on minun odotukseni. Hyvin lähellä ollaan julkaisua, Sundman sanoo MTV Urheilulle.

MTV Urheilun tietojen mukaan Heleniuksen on määrä kohdata raskaansarjan ottelussa puolalainen Adam Kownacki, jonka hän tyrmäsi viime vuoden maaliskuussa.

Alkujaan ottelun kerrottiin olevan tammikuussa, sitten helmikuussa. Syy siirtoon on yksinkertainen.

Covid.

– Meillä on kaikki hyvin valmiina. Veikkaan, että he haluavat yleisöä siihen otteluun. Heillä on neljä osavaltiota, mitä he katsovat. Yleensä Teksas on hyvin konservatiivinen, mutta sekin oli suljettu nyt helmikuussa. Mikään ei ole oikein paikoillaan. Tietääkseni se on se viimeinen osavaltio, joka sulkee nyrkkeilyn, Sundman sanoo ja myöntää, että tilanne on suomalaiselle todella vaikea.


Helenius leireilee parhaillaan Ahvenanmaalla ottelua varten. Sundmanin mukaan jo toisen kerran. Ensimmäinen leiri käynnistyi ennen joulua. Sundman sanoo Heleniuksen olevan kunnossa, mutta riskitekijät kasvavat koko ajan.

– Me vedämme leiriä leirin perään. Ammattinyrkkeilyssä, ainakin raskaassarjassa, on kovat riskitekijät. Se on aika vaarallista olla siinä piikillä, missä hän on nyt hyvin pitkän ajan, Sundman sanoo.

– Oli täysi leiri joulukuussa, sitten vähän taukoa joulun yli. Nyt on vedetty täysiä. Ottelu saisi tulla. Muuten pitäisi taas olla taukoa, ettei tule ylitreenaamista.

Heleniukselle tilanne on turhauttava, mutta Sundmanin mukaan kovapäinen ja kokenut iskijä osaa käsitellä tilanteen.

– Totta kai hermot ovat kireällä. On ihan sama, milloin se päivämäärä on, kunhan nyt saisi sen oikean päivämäärän. Olisi todella tärkeää latauksen takia, että saisi laittaa sen ylös.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja