Rita pudotti painoaan 18 kiloa – kertoo tärkeimmän oppinsa: "Mikään muu ei auta"

Australialainen tubettaja kertoo laihtuneensa liki 20 kiloa, vaikka vähensi treenipäiviä.

Australialainen YouTube-persoona Rita Kaminski jakoi vaikuttavan muodonmuutoksensa tuhansille seuraajilleen. 24-vuotias Rita kertoo julkaisemallaan videolla omia ajatuksiaan painonpudotusprosessistaan, kertoo News.com.au

Yhteensä Rita on onnistunut pudottamaan painoaan hiljalleen 18 kiloa.

Painavimmillaan 83-kiloinen – vuodessa lähti vain kolme kiloa

Rita kertoo videolla lihoneensa sen jälkeen, kun hänen jalkansa murtui hänen 21-vuotissyntymäpäivänään lokakuussa 2016. Nainen ei kyennyt neljään kuukauteen liikkumaan normaalisti ja söi lohtuunsa runsaasti roskaruokaa.

Helmikuun lopulla vuonna 2017 vaaka näytti masentavia lukemia.

– Kaiken päätteeksi olin raskaimmillani 83-kiloinen. Muistan punninneeni itseni ensimmäistä kertaa kuukausiin ja tuijottaneeni vaakaa. En voinut uskoa sitä.

Kun vamma jalassa parani, alkoi matka kohti "itsensä rakastamista". Rita alkoi käymään salilla treenaten hullun lailla 4–5 kertaa viikossa keskittyen painojen nosteluun. Lisäksi hän puolitti syömänsä ruokamäärät.

Vuodessa eli helmikuuhun 2018 mennessä Rita oli kuitenkin pudottanut painostaan vain kolme kiloa.


Kahvi vei ruokahalun

Ruokaan ja ravintoon perehdyttyään Rita ymmärsi, ettei hänen tarvinnut hikoilla salilla päivittäin, jotta paino putoaisi. Sen sijaan Rita keskittyi varmistamaan, että kaloreita paloi enemmän kuin hän niitä söi.

Niinpä hän vähensi vielä entisestään syömänsä ravinnon määrää ymmärrettyään, että niistä oli varaa vähentää – ne kun olivat alun perinkin olleet reilusti suosituksia suuremmat.

– Puolitin annokseni lounaalla ja päivällisellä. Ainoa välipala, jota söin, oli hedelmä. Aloin juoda enemmän kahvia ja ymmärsin, että se oli merkittävässä roolissa nälän vähentämisessä, Rita kertoo.

Myös uuden työn myötä saatu säännöllisyys ruokailuissa auttoi.

"Mikään muu ei auta"

Ritan sumppivalinta oli kahvi mustana,  ja nainen itse uskoo maidon pois jättämisen olleen myös merkittävä tekijä. Kahvilassa juodessaan Rita kuitenkin pyysi kahvinsa rasvattomalla maidolla.

Nuori nainen kävi edelleen salillakin, mutta vain noin kolmesti viikossa. Siitä huolimatta tuloksia alkoi näkyä hänen lisättyään muun muassa HIIT-treeniä kuntoilupäiviinsä. Suurimman merkityksen hän antaa kuitenkin sille, että kaloreita pitää kuluttaa enemmän kuin nauttia.

– Jos et ylläpidä kalorivajetta, mikään muu ei auta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elokuussa 2019 169-senttinen Rita painoi 65 kiloa.

– Ennen kuin lakkaat syömästä kasoittain, et pudota painoa, Rita summaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat