Mainos

Risto Hurme Reisjärveltä vuoden palokuntalainen

Rakennusmestari Risto Hurme Reisjärveltä valittiin vuoden palokuntalaiseksi Oulussa tänään. Nimitys myönnettiin mittavasta urasta sammutusmiehenä, yksikönjohtajana ja esimiespäivystäjänä.

Hurme on toiminut Reisjärven palokunnassa vuodesta 1966. Erityisperusteena palkitsemiselle oli Hurmeen ansiokas toiminta toukokuisessa Incapin huonekalutehtaan palossa Kärsämäellä. Hurmeen toiminnan ansiosta palossa säästyi omaisuutta kymmenien miljoonien markkojen arvosta sekä arvokkaita tiedostoja.

Hänen valppautensa vuoksi myös useita sammutusmiehiä ja tehtaan henkilökuntaa saatiin suojeltua vaaralta.

Risto Hurme on palkitsijoiden mukaan toiminut kunnan rakennusmestarina erityisen kiitettävästi myös ennaltaehkäisevässä palontorjuntatyössä. Hän on lisäksi pystynyt esimerkillisesti yhdistämään harrastustoiminnan ja siviilityönsä rakennusmestarina.

Palkitsijatoimikunta haluaa tänä vuonna nostaa erityisesti esille sen arvokkaan työn, jota puolivakinaiset palomiehet ja sopimuspalokuntalaiset eli VPK:t tekevät.

-Tämän työn arvo täytyy muistaa erityisesti nyt, kun koko pelastustoimi on muutoksessa ja alueellinen pelastustoimi tekee tuloaan. Kuntien virkamiehet joutunevat tulevaisuudessa osallistumaan entistä enemmän pelastustehtäviin, totesi toimikunnan puheenjohtaja, palopäällikkö Lauri Pastila.

Vuoden palokuntalaisen valinnan tekee toimikunta, johon kuuluvat Kunta-alan ammattiliitto, Suomen palomiesliitto, Suomen palopäällystöliitto ja Suomen pelastusalan keskusjärjestö. Vuoden palomies tai palokuntalainen on valittu nyt jo 21 kertaa, vuodesta 1982 lähtien.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.