Ristiriitaisia tunteita herättäneen pakollisen koirarekisterin avaaminen viivästyy vuodenvaihteesta

Koirien rekisteröintipakko tulee voimaan – herättää omistajissa ristiriitaisia tunteita 4:01
Tulevaan koirarekisteriin tulee ilmoittaa muun muassa koiran sukupuoli, nimi, ikä, syntymäaika ja sukupuoli. Ensi vuonna syntyvien koirien tiedot pitää ilmoittaa parin kuukauden sisällä, nykyisten koirien kohdalla aikaa ilmoittamiseen on ensi vuoden loppuun asti.

Ruokaviraston koirarekisterin käyttöönotto viivästyy sovelluskehittäjästä johtuvista syistä, virasto kertoo tiedotteessaan. Koiran haltijoiden asiointipalvelun oli määrä avautua tammikuussa, jolloin koirien mikrosirutus ja rekisteröinti tulevat Suomessa pakollisiksi.

Ruokavirasto ei kerro arviota viivästymisen kestolle, mutta virasto kertoo tiedotteessaan pyrkivänsä avaamaan rekisterin mahdollisimman pian, kunhan sovelluskehittäjä saa asiointipalvelun julkaisukuntoon.

Koirarekisteriin on määrä jatkossa kirjata kaikkien Suomessa vakituisesti oleskelevien koirien tunniste- ja haltijatiedot. Mikrosirutus ja rekisteröinti tulevat pakolliseksi osana maa- ja metsätalousministeriön asetusta.

Asetusta ei voida soveltaa rekisteriin tehtävien ilmoitusten osalta ennen kuin rekisteri saadaan käyttöön. Käyttöönoton myöhästymisestä huolimatta koirat tulee tunnistusmerkitä asetuksen määräaikojen mukaisesti ja tunnistusmerkitsijän tulee antaa koiran haltijalle tunnistustodistus.

Koirarodut, joita eläinlääkäri ei itse ottaisi ammatillisen kokemuksensa perusteella 5:50
Katso videolta, mitä koirarotuja eläinlääkäri ei suosittelisi niiden rakenteellisten ongelmien vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat