Riskiryhmään kuuluva Jessica Ruokola sairastui koronavirukseen – kuvailee järkyttäviä oireitaan: "En ole ennen kokenut vastaavaa"

1:54
Kaikki koronaviruksesta - katso video.

Jessica Ruokolla todettiin koronavirus keskiviikkona

Playboy-lehdessä poseerannut missikaunotar Jessica Ruokola kertoo, että hänellä on todettu koronavirus. Ruokola asuu miesystävänsä kanssa Espanjan Barcelonassa, jonne hän muutti vuosi sitten. Espanjassa rekisteröidään päivittäin satoja koronatartuntoja.

Ruokola kertoo MTV Uutisille, että hän sai diagnoosin keskiviikkona. Oireet alkoivat jo edellisellä viikolla.

– Minulla nousi kuume. Tällä hetkellä kuumetta on 38,2. Lihaskivut olivat ja ovat edelleen järkyttäviä, en ole aikaisemmin kokenut vastaavaa. Lihaksia ja niveliä suorastaan polttaa. Tällä hetkellä on ahdistava tunne keuhkoissa ja tuntuu, että joku istuisi rinnan päällä, Ruokola kertoo.

Ruokola kuuluu koronaviruksen riskiryhmään, sillä hänellä on astma. Hän on ollut koko koronapandemian ajan varovainen ja liikkunut ulkona mahdollisimman vähän. Ulkona ollessaan hän on käyttänyt kasvomaskia.

– Minun piti olla pari päivää ennen koronatestiä ilman särky- ja astmalääkkeitä, jota testitulos on todenmukainen.

– Olen saanut lähetteen röntgeniin, sillä keuhkoni täytyy kuvata. Sairaala tekee oman arvion, joudunko jäämään sinne. Pelottaa valtavasti. Voimani ovat ihan lopussa, enkä tahdo pysyä hereillä kuin hetken aikaa, Ruokola kertoo.

Ruokola työskenteli ennen koronapandemiaa ravintolassa vip-emäntänä. Nyt Espanjassa on suljettu monia ravintoloita, mukaan lukien Ruokolan työpaikka. Hänen piti etsiä nopeasti uusi työ.

Reilu pari viikkoa sitten hän aloitti asiakaspalvelutöissä, johon kuului ensin koulutus.

– Koko koulutusporukka testattiin ja suurimmalla osalla todettiin koronavirus. Tämänkin olisi voinut välttää. Viime viikolla aloin miettimään omia oireitani, eikä tulos tullut yllätyksenä minulle. Moni meidän työporukastamme voi jo hyvin, paitsi minä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja