Mainos

Risikko Ylelle: Poliisi kyennyt estämään useita iskuja Suomessa

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan poliisi on kyennyt estämään useita iskuja Suomessa vuoden 2012 jälkeen. Poliisi on Risikon mukaan estänyt muun muassa kouluampumisia.

Risikko sanoi Ylen Ykkösaamussa, että perjantaina julkisuuteen noussut poliitikkoja kohtaan suunnitteilla ollut isku onnistuttiin estämään vuoden 2012 tienoilla.

Risikko ei ollut tuolloin sisäministeri, eikä häntä näin ollen myöskään erikseen informoitu tapauksesta.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi perjantaina, että poliittisia päättäjiä kohtaan suunnattu iskusuunnitelma pystyttiin estämään keskusrikospoliisin, paikallispoliisin ja suojelupoliisin hyvällä yhteistyöllä.

Kolehmaisen mukaan poliisi sai riskiluokitus- ja uhka-arviomenettelyn avulla estettyä teon, kun henkilö oli lähdössä sitä toteuttamaan.

Risikon mukaan poliisi on pystynyt estämään iskuja ennen muuta hyvällä viranomaisten välisellä yhteistyöllä ja hyvien vinkkien perusteella.

–  Tämä onneksi onnistuu ainakin joissain tapauksissa, Risikko sanoi Ylelle.

Risikon mukaan suojelupoliisilla on tällä hetkellä noin 350 henkilöä erityisseurannassa terroristijärjestöyhteyksiin liittyen. Lisäksi keskusrikospoliisilla on myös satoja henkilöitä seurannassaan, joten kaiken kaikkiaan Suomessa on Risikon mukaan yli tuhat henkilöä viranomaisten seurannassa erilaisin perustein.

Vihapuheeseen puututtava

Risikko otti Ykkösaamussa myös kantaa keskusteluun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden auttamisesta ja piilottelusta.

Risikon mukaan hädänalaista ihmistä pitää aina auttaa, mutta sen rajan yli ei saa mennä, että poliisia estetään tekemästä työtään.

Risikon arvion mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hakijoiden piilottelu ei ole Suomessa kovin laajaa, vaan kyse on yksittäistapauksista.

Vihapuhetta Risikko piti suurena riskinä Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Hänen mukaansa vihapuheeseen puuttumisen resursseja esimerkiksi internetissä on Suomessa lisätty.

–  Vihapuheesta on hyvin lyhyt matka väkivaltaan, Risikko muistutti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.