Rinne tavoittelee SDP:lle yli 20 prosentin kannatusta

Rinteeltä tiukka vastaus kyselyihin jatkosta – lopuksi irtosi hymy 1:36

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että hän tavoittelee puolueelle reilusti yli 20 prosentin kannatusta.

Rinteen mukaan tavoitteena on, että SDP olisi kuntavaaleissa ykköspuolue ja vuoden 2019 eduskuntavaaleissa selkeästi ykköspuolue.

Yli 20 prosentin kannatukseen päästään hänen mukaansa viimeistään eduskuntavaaleissa.

Ylen tuore puoluegallup kertoi tänään, että SDP on noussut kokoomuksen ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. SDP:tä kannattaa nyt 18,9 prosenttia ja kokoomusta 17,6 prosenttia suomalaisista.

Rinne sanoo, että nyt näyttää siltä, että gallup-tulosten alamäen jälkeen SDP:n kannatuksessa on positiivista virinää.

– Nyt täytyy nöyrällä mielellä, ihmisiä kuullen tehdä SDP:n vaihtoehtoa selväksi, hän sanoo.

Hän uskoo, että aiempi alamäki gallupeissa johtui kilpailukykysopimuksesta.

– Ihmiset kokivat hämmentävänä, että SDP tukee leikkauksia julkiselta sektorilta ja työajan lisäämistä. Hallituksen tarjoama vaihtoehto, tämä pakkolainsäädäntö, oli kuitenkin käsittämättömän huono.

Rinne arvioi, että ihmisille on alkanut avautumaan, että SDP oli oikeassa kannattaessaan kilpailukykysopimusta lakipaketin sijaan.

Myös eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Lindtmania lämmittää gallup-tuloksen parannus.

– Nyt suunta näyttää kääntyneen muutaman mollivoittoisen gallupin jälkeen. Tästä ei kannata kuitenkaan vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, hän sanoo STT:lle.  

Lindtmanin mukaan tulos antaa kuitenkin voimaa hakea ja esittää kansan tuella vaihtoehtoja hallituksen esittämään politiikkaan.

– Sitä (hallituksen politiikkaa) pitäisi saada reivattua enemmän työllisyyttä tukevaan ja oikeudenmukaisempaan suuntaan. Ei näistä kannata kuitenkaan liikaa innostua, Lindtman sanoo.

Lindtman sanoo, että myönteinen nousuvire saadaan pysymään, kun SDP esittää hallituksen politiikalle "väsymättä vaihtoehtoja". 

Lue myös:

    Uusimmat